to top

Το βραδινό Ληξούρι είναι το Inside Bar

-Από που είσαι;
-Από το Ληξούρι.
-Α, Κεφαλλονίτης δηλαδή!
-Όχι, Ληξουριώτης.

 

Αν είχα 1€ για κάθε φορά που έχω κάνει αυτόν το διάλογο, θα είχα αγοράσει ακόμα 12 σπίτια στο Ληξούρι. Η #Ληξουράρα είναι η πρωτεύουσα της καρδιάς μας, έχει τα πάντα και δεν είναι απλά ένα μέρος: το Ληξούρι είναι ιδέα, είναι καψούρα, είναι εξάρτηση και επίγειος παράδεισος.

Οι λόγοι για να το αγαπήσεις είναι αμέτρητοι: Πετανοί, Ξι, Λέπεδα, Πόρτο, Πλατιά Άμμος, ηλιοβασίλεμα στα Κηπούρια, ριγανάδα στα Βάτσα, παγωτό στο iScream. Καθένα από αυτά τα μέρη έχει τη δική του ιστορία και έχει βάλει το στίγμα του στη μαγεία του Ληξουρίου. Η βραδινή ιστορία της #Ληξουράρας έχει μόνο 1 όνομα: Inside Bar.

 

 

Ήταν καλοκαίρι του 1994 όταν πρωτοπήγα στο Ληξούρι (κι από τότε δεν έχω πάρει απουσία), η ίδια χρονιά που ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Inside Bar. Ήταν η ιδέα των Γιώργου και Αλέξη Μοσχονά, οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα bar με όλη τη σημασία της λέξης: μεγάλη ξύλινη μπάρα, μια συλλογή βινυλίων που ζηλεύει κάθε vinyl man και ανάλογα τρομερή μουσική.

Από το Inside Bar έχει περάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ληξούρι, μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι, όλοι όσοι έρχονται για διακοπές, όλοι οι φίλοι που φιλοξενήσαμε και σχεδόν όλη η Κεφαλονιά. Και όχι μόνο έχουν περάσει, αλλά έχουν περάσει αξέχαστα βράδια, με φοβερή μουσική, θεοπάλαβη παρέα, τρομερά vibes, χορό και ό,τι χωράει ο νους.

Από τα decks έχουν περάσει οι καλύτεροι dj’s του νησιού, οι οποίοι μας έμαθαν μουσική για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την παράδοση. Με θυμάμαι 10 χρονών παιδάκι να περνάω απέξω με τους γονείς μου, πιο μετά γύρω στα 18 να κάνω τα πρώτα μου ξενύχτια και να περιμένω να πάει 4+ το πρωί, για να ακούσω τις μουσικές του Αλέξη. Πιο μετά, γύρω στο 2006 μας συστήθηκε ο Σπύρος ο Αδηλίνης, ο οποίος (εκτός από το ότι έγινε αδελφικός μου φίλος χάρη στο Let the music play της Shannon) έμελλε να αναλάβει το μαγαζί και να το αναγεννήσει, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2014, που κράτησε το Inside κλειστό για σχεδόν 2 χρόνια.

 

 

Στο Inside Bar σήμερα θα βρεις: σταθερά πολύ καλή μουσική (με πέρασμα από όλες τις δεκαετίες, για όλα τα γούστα), ωραίο κόσμο, cocktails, βραδιές με live unplugged μουσική και τα ίδια θετικά vibes, όπως όλα τα τελευταία χρόνια. Αν επισκεφτείς την Κεφαλονιά το καλοκαίρι, επιβάλλεται να περάσεις (τουλάχιστον) ένα βράδυ στο κέντρο της πόλης, είτε μέσα στο μαγαζί για χορό, είτε στον πεζόδρομο για κουβέντα και γέλια.

Πάρε μια γεύση παρακάτω και κλείσε τα εισιτήριά σου για την #Ληξουράρα 

https://www.youtube.com/watch?v=RVnPR6amHjA

https://vimeo.com/177760095

 

* Αφιερωμένο στον Γιώργο μας

Διονύσης Γούρνας

Digital/Social Media marketeer. Λατρεύω τη μουσική, την κιθάρα μου, το Ληξούρι και τα γεμιστά της μαμάς (μου). Δεν θα μου συγχωρήσω ποτέ το ότι δεν έχω δει live τις Τρύπες. Γίνομαι ανυπόφορος όταν πεινάω και αργεί το φαγητό, ξέρω απ έξω όλους τους διαλόγους στα Φιλαράκια και πρόλαβα την πρώτη μετάδοση των Απαράδεκτων.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found