to top

Βιογραφικό σημείωμα

Βιογραφικό σημείωμα

Με λένε Χ. Είμαι γριά. Στα 35 μου. Δε σου κάνω για τη δουλειά δεν αποδίδω σαν τον πιτσιρικά . Έχω δύο παιδιά. Πρόβλημα κι αυτό . Όσοι θέλουν να δουλεύουν (*υπάλληλοι) δεν πρέπει να αναπαράγονται..

Αν δεν θες να απογοητευτείς μη διαβάσεις παρακάτω.  Διαφορετικά συνέχισε με δική σου ευθύνη.

 

Έχω 10 τατουάζ. Καθόλου παραγωγικός παράγοντας στην εποχή μας. Έχω και 6 σκουλαρίκια αλλά ας μην σε ρίξω σε κατάθλιψη από νωρίς νωρίς. Έχω και κάτι βλακείες διπλώματα οδήγησης, εμπειρία στον τομέα που σε αφορά αλλά κι αυτό Είναι δευτερεύον.

Δεν έχει σημασία αν έχω όρεξη για δουλειά αν είμαι ευχάριστη κοινωνική εργατική, όλη η ουσία Του προβλήματος εστιάζεται στο Τι έχει το δέρμα μου, στη ληξιαρχική πράξη γέννησης μου και To πόσοι άνθρωποι είναι στην ίδια στέγη μαζί μου.

 

Έχουν ξεπεραστεί τόσα και τόσα στερεότυπα κ εσένα το μόνο που σε απασχολεί είναι πως θα «καλύψω» την ντροπή. Το βαφτίσεις αστειάκι και βλακεία αλλά δεν παραλείπει κάθε τόσο να μου θυμίζεις ότι αν μπορούσες θα με επέλεγες «σκέτη» χωρίς αυτά τα σημάδια πάνω μου. Πως Ναι μεν αλλά……

Η αξία μου κοστολογείται αντιστρόφως ανάλογα από το μελάνι που έχει καταναλωθεί πάνω μου, από το κούρεμα και το ντύσιμο μου. Κάπως έτσι λοιπόν είναι που τίποτα δεν πάει μπροστά .

 

Αυτό που σε νοιάζει είναι η βιτρίνα μου. Το τι παρουσιάζω, η πρώτη εντύπωση όπως λένε. Η πρώτη εντύπωση όμως δεν κρατάει για πάντα. Για πάντα κρατάει ο χαρακτήρας η εργατικότητα το χαμόγελο η προθυμία. Και όσο αυτά δεν είναι πρωτεύοντες παράγοντες για σένα θα μένεις με πολλές εναλλασσόμενες «πρώτες» εντυπώσεις, ρηχές χωρίς ουσία και απόδοση χωρίς γνησιότητα. Γιατί το ταμπελακι από το ρούχο που φοράς όταν το αγοράζεις καινούργιο έχει μόνο την τιμή κ όταν το κόψεις, σημασία πια έχει η ποιότητα του.

Μπορείς να έχεις οποία άποψη θέλεις, εξάλλου για εμένα δεν μετράει. Γιατί ακριβώς όπως εσύ μετράς την εμφάνιση έτσι κι εγώ μετράω αναλόγως. Μετράω τους ρηχούς ανθρώπους που βλέπουν τόσο λίγο και καταλαβαίνουν τόσο λιγότερο και τους απομακρύνω. Αυτών την άποψη την έχω καλυμμένη με το πιο σκούρο μελάνι που υπάρχει.

 

Τους άλλους τους ανθρώπους εκτιμώ τους γνήσιους που με καλωσορίζουν και με δέχονται όπως είμαι. Και να σου πω κ κάτι τελευταίο?

Εμείς που έχουμε το σθένος να υπερασπιστούμε αυτό που «είμαστε» με κάθε κόστος, είμαστε πιο γνήσιοι από εσάς. Γιατί είμαστε όπως μας βλέπεις και δεν έχουμε να κρύψουμε η να κομπλεξαρουμε για τίποτα. Ενώ εσείς οι καλογυαλισμένοι έχετε απωθημένα που τα θαβετε για τα πρέπει. Και έτσι δεν ζείτε εσείς, αλλά ζείτε κάποιοι άλλοι…..

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following