to top

Stranger Things 2 Recap

Στο προηγούμενό μου άρθρο έκλεισα με τη φράση “Να δούμε αν το Stranger Things 2 θα ανταποκριθεί στο hype”. Ναι! Ναι! Ναι! Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με την δεύτερη σεζόν, την οποία περίμενα πολύ καιρό. Ας δούμε γιατί.

 

Ακολουθούν spoilers.
• Είμαστε ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν. Έτος 1984. Ξεκινάμε βλέποντας μια ομάδα κακοποιών να το σκάει από μία ληστεία και μια κοπέλα με χαραγμενο στο χέρι της 008 να κάνει κάτι που το έχουμε δει μόνο απο την Eleven. Έπρεπε να το έχουμε σκεφτεί οτι θα υπάρχουν κι άλλοι. Πίσω στο σχολείο βλέπουμε τους φίλους μας να προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους.

• Ο Mike έχει κατάθλιψη γιατί του λείπει η Eleven και ο Will δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει ακόμα την “απαγωγή” του.

• Ο Dustin και ο Lucas παρακολουθούν το νέο κορίτσι του σχολείου την Max η οποία φαίνεται νευριασμένη και έχει έναν πολύ περίεργο αδερφό. O Mike δεν δείχνει να την συμπαθεί καθώς νιώθει πως θα πάρει την θέση της Eleven στην παρέα.

• Η Joyce(Winona Ryder) έχει έναν σύντροφο στη ζωή της, τον Bob (Ο Σαμ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών).

• Η Nancy συνεχίζει την σχέση της με τον Steve αλλά οι ενοχές που έχει για τον θάνατο της Barbara την κυνηγούν. Γρήγορα γρήγορα βλέπουμε την Eleven, η οποία βγήκε από το Upside Down το ίδιο βράδυ που εξαφάνισε τον Demogorgon, να φιλοξενείται από τον Chief Hopper σε μια καλύβα στο δάσος. ο Hopper δείχνει να βάζει την Eleven στη θέση της κόρης του που έχει πεθάνει.

• Ο Will ελέγχεται από γιατρούς που ανήκουν στην κυβέρνηση, η οποία αλλάζει κατεύθυνση και δεν έχει τον ρόλο του κακού όπως στην πρώτη σεζόν. Τα επεισόδια του Will που βλέπει το Upside Down γίνονται πιο έντονα και προμηνύουν μεγαλύτερη απειλή από πέρυσι.

• Στα σκουπίδια του σπιτιού του ο Dustin βρίσκει ένα περίεργο πλασματάκι το ονομάζει D’artagnan με υποκοριστικό το Dart. Μαθαίνουμε όμως ότι ο Dart είναι αυτό το περίεργο που έφτυσε στον νιπτήρα του ο Will. Ο Dustin όμως το υιοθετεί ως κατοικίδιο το μελετά και ανακαλύπτει πως έχει αδυναμία στη φωτιά. Ο Dart όμως μεγάλωσε γρήγορα και του έφαγε τη γάτα. Κακό.

• Ο Will αποκτά μια σύνδεση με το τέρας που βλέπει, κάτι σαν δαιμονισμός και βρίσκει πάλι έναν περίεργο τρόπο να επικοινωνήσει, πέρυσι ήταν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, φέτος ζωγραφίζει παζλ. Το σπίτι πάλι γίνεται χάος όταν ενώνουν όλες τις ζωγραφιές και ο Bob επιτέλους συμμετέχει στην πλοκή λύνοντας το γρίφο. Είναι ένας υπόγειος χάρτης του Hawkins. To Upside Down θέλει από τα έγκατα της γης να απορροφήσει τον κόσμο. Είπαμε μεγαλύτερη απειλή.

 

review-strangerthings2-banner

 

Εδώ λοιπόν βλέπουμε την διαφορέτικη προσέγγιση της σειράς σε σχέση με την πρώτη σεζόν. Σπάει τους χαρακτήρες της σειράς σε μικρότερα γκρουπ. Εκεί λίγο χάνουμε αυτό που αγαπήσαμε στο Stranger Things, την αίσθηση της παρέας άλλα εμπιστεύομαι πλήρως τους αδερφούς Duffer για το που κατευθύνουν την σειρά. Πίσω στην πλοκή. Το κάθε γκρουπ επιλέγει διαφορετική κατεύθυνση για να φτάσει στην τελική μάχη.

Ο Will, η Joyce, ο Mike, ο Hopper και ο Bob βρίσκονται στο εργαστήριο όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς που αντιμετωπίζουν την σύνδεση του Will με το Upside Down ως ιο.

Η Nancy και ο Jonathan κλασσικό πλέον team-up προσεγγίζουν το στόρυ για να δικαιώσουν την Βarbara μέσω ενός δημοσιογράφου-συνομωσιολόγου. Διαρροή πληροφοριών σε εφημερίδες και τα σχετικά.

Ο Dustin, ο Lucas, η Max και ο Steve ψάχνουν τον Dart και ανακαλύπτουν ότι υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά σαν αυτόν.

Στο μεταξύ η Eleven ψάχνει τις ρίζες της βρίσκει την μητέρα της μαθαίνει το πραγματικό της όνομα. Jane. Εντοπίζει επίσης την κοπέλα νούμερο 8, η οποία θέλει να την εκμεταλλευτεί για τις ικανότητές της και ενώ όλο αυτό το ταξίδι μοιάζει με filler ιστορία κάνει την Eleven να συνειδητοποιήσει πιο είναι το αληθινό της σπίτι.

Αφού λοιπόν όλες οι υποκλοπές πέφτουν η μία στην άλλη στο εργαστήριο, σχεδιάζεται η απόδραση καθώς η εγκατάσταση δέχτηκε επίθεση από τους Dart. Και πεθαίνει ο Bob. Γιατί ρε παιδιά; Τον είχα συμπαθήσει.

 

Όταν η ομάδα επιστρέφει σπίτι καταστρώνουν την αντεπίθεση. Πάλι κουβαλάει ο Dustin εμπνευσμένος από το Dungeons & Dragons. Αν σκοτώσουμε τον αρχηγό πεθαίνουν όλοι. Απλό.

Χρησιμοποιώντας το link του Will με το Upside Down(Μου θύμισε λίγο Harry Potter – Voldemort) βρίσκουν το σημείο που πρέπει να χτυπήσουν. Οι Dart όμως τους περικυκλώνουν. Όλοι παίρνουν θέσεις μάχης και η κάμερα γυρίζει σαν πλάνο Avengers. Η Eleven έρχεται και σώζει την κατάσταση σαν από μηχανής Θεός. Συγκίνηση. Επιτέλους είναι όλοι μαζί. Σπάμε πάλι σε γκρουπάκια και για να αποσυμπιεστούμε από την ένταση έχουμε μια πολύ όμορφη και δυνατή σκηνή όπου ο Hopper και η Eleven γίνονται πραγματικά πατέρας και κόρη.

Αφού λοιπόν το link του Will είναι ιός πρέπει να καταπολεμηθεί κάνοντας τις συνθήκες του ξενιστή αδύνατες στον ιο να επιβιώσει. Υπερβολική ζέστη να χτυπάει τον Will. Φωτιά στο κεντρικό σημείο του δικτύου και οι υπερδυνάμεις της Eleven για να κλείσει την πύλη που συνδέει τους δύο κόσμους. Νικήσαμε

 

Η σεζόν κλείνει με την Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα, όλοι χορεύουν η κάμερα απομακρύνεται βγαίνει από το κτίριο γυρίζει ανάποδα και βλέπουμε το Shadow Monster πάνω από το σχολείο. Τέλος.

Η δεύτερη σεζόν ήταν διαφορετική, της έλειπε το μυστήριο της πρώτης αλλά εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε τίποτα για το Upside Down. Οι χαρακτήρες αναπτύχθηκαν και κάπως ωρίμασαν αλλά ταυτόχρονα μας θύμισαν γιατί τους αγαπήσαμε εξ αρχής.

 

 

Μικρές πινελιές που ξεχώρισα
“ Ακούσαμε Metallica και Queen”
“ Είδαμε το πρώτο Terminator να παίζεται στο σινεμά”
“ Dustin ήσουν, είσαι και θα είσαι ο MVP”
“ Η Eleven έκανε Force choke σε έναν τύπο. Darth Vader approves “
“ Η Winona Ryder για αλλή μια σεζόν απολαυστική”

Τι περιμένουμε στην τρίτη σεζόν
“ Πως το Upside Down θα απειλήσει το Hawkins ξανά”
“ Chief Hopper και Eleven σαν πραγματική οικογένεια”
“ Nancy και Jonathan σαν ζευγάρι”
“ Ερωτικό τρίγωνο Dustin Max Lucas”
“ Τις 30 σελίδες υλικό για το Upside Down”

Τάσος Δαγκλής

Είμαι ο Τάσος Δαγκλής ο Νεώτερος. Μου αρέσουν οι ταινίες που λένε ωραίες ιστορίες και οι σειρές που δεν κουράζουν. Γράφω γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και να μαθαίνω διαφορετικές. Μέσα σε κάθε ταινία υπάρχει ένας νέος κόσμος, ένα νέο σύμπαν έτοιμο να συναρπάσει

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found