to top

Στο τσακ πρόλαβα Τασία μου

Στο τσακ πρόλαβα Τασία μου

Στο τσακ πρόλαβα Τασία μου το αρνάκι στη γάστρα να μη καεί! Είχα πάρει τις προάλλες ένα μπουτάκι από τον Ηλία μας, το είχα βάλει το πρωί σε χαμηλή φωτιά με baby πατάτες και έφυγα για την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Έστειλα στο 13033 τον κωδικό 4 για “Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη”, έβαλα τη μάσκα μου και κατέβηκα με σθένος και περηφάνια. Δε χάνω πορεία Τασία μου. Με ξέρεις..

Στη πορεία του ’92 δεν είχα συναντήσει το Θανάση, τον υδραυλικό και τα είχα για 3 χρόνια. Για χάρη του άλλαξα το μπάνιο μου εγώ το ’94, έβαλα το θερμοσίφωνα, ξήλωσα το πάτωμα και πέρασα σωληνώσεις για καλύτερη απόδοση της θέρμανσης στο σπίτι, άλλαξα μπαταρίες στη κουζίνα, έβαλα αυτόματο πότισμα στο κήπο.. Τι πιο κήπο Τασία μου;! Έχω και ένα εξοχικό στο Καπανδρίτι! Το ξέχασες, ε; Και βέβαια είναι δουλειά του υδραυλικού η τοποθέτηση του αυτόματου ποτίσματος. Τον κηπουρό τον έχω για τις γλυσίνες αγάπη μου! Και ξέρεις πολύ καλά σε ποιον κηπουρό αναφέρομαι. Το Πέτρο, από την πορεία του ’98. Ξέρεις εσύ..

Anyway, μόλις βγήκα από το μπάνιο να συνέλθω η γυναίκα από τη σκόνη, τα δακρυγόνα, το Βαγγέλη.. Τι ποιον Βαγγέλη; Θα στα πω αύριο με τον καφέ, μετά το κρεοπωλείο, που θα πάω για φιλέτο κοτόπουλο. Και εκεί που πίνω το χάπι της πίεσης μαζί με το Xanax μου και το Lipitor μου, βλέπω στις ειδήσεις των εννιά, νομίζω στην ΕΡΤ1, τον Παναγιωτάκη της Λίτσας, που έχει τη boutique πιο κάτω, να τον οδηγούν στην Γ.Α.Δ.Α. επειδή λέει έψαξαν το αυτοκίνητο του και στο port baggage βρήκαν πανό, κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη.

Άντε να τους πεις τώρα και να το πιστέψουν εκεί στη Γ.Α.Δ.Α. ότι το παιδί πήγαινε στο κτήμα της οικογένειας του στα Μέγαρα για να ραντίσει μεν τις ελιές του χωραφιού τους, αλλά και να ανανεώσει τον φράχτη με νέα κοντάρια στήριξης. Να σου πω, είδα κατέβασαν σήμερα και την Αύρα. Δε θα ήταν το απόλυτο εργαλείο στο χωράφι για πότισμα; Κάνε την εικόνα στα χωράφια των Μεγάρων να ποτίζει τις ελιές του Παναγιωτάκη μας… Και να μη τους πιστέψει πάντως για τα χωράφια, ας το πάρουμε από πλευράς δρομολογίου. Στο Μετς μένει το παλικάρι. Εκεί ήταν το πατρικό της Λίτσας, πριν παντρευτεί. Πώς να έβγαινε Καβάλας δηλαδή; Να έπαιρνε τη Συγγρού και από Πειραιά να έβγαινε στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά δηλαδή;!

Κακό timing Τασία μου το λέω εγώ αυτό. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ timimg όμως. Να δεις που θα τον έφαγε με το μάτι της πάλι η Πηνελόπη στο περίπτερο. Μη περάσει κάποιος από το σημείο ελέγχου – περίπτερο της και δε μάθει το λόγο που κυκλοφορεί και μάλιστα εντός περιόδου καραντίνας, θα τον ματιάσει ΣΙΓΟΥΡΑ. Παιδί μου, της προάλλες δε πέρασε η παπαδιά από το απέναντι πεζοδρόμιο για την Εκκλησία, για να ανάψει τα καντήλια λόγω και της ημέρας και την επόμενη την είδα με κρέμες στα χέρια της από τα εγκαύματα! Στα σαράντα χρόνια παιδί μου που ανάβει τα καντήλια της εκκλησίας, πρώτη φορά της έπεσε το ποτηράκι με το ζεστό λάδι στα χέρια της και τσουρουφλίστηκε η γυναίκα.

Πάντως τον Παναγιωτάκη Τασία μου θα αργήσουμε να τον δούμε ξανά στη γειτονιά να φέρνει κάτι στη Λίτσα. Έμαθα από τον Ισίδωρο, τον αξιωματικό υπηρεσίας εκείνη την ώρα, ότι θα τον κρατήσουν για δύο εικοσιτετράωρα μέσα, γιατί έχουν φάκελο στο όνομά του! Κοίτα ο Παναγιωτάκης, που έχει και φάκελο στη Γ.Α.Δ.Α.! Και δε του το’χα.. Τι ποιος είναι ο Ισίδωρος Τασία μου; Ο αστυνομικός της πορείας του ’96, που με έριξε στη Λαμψάκου, ενώ έτρεχα να αποφύγω τα δακρυγόνα τους. Αλλά κύριος Τασία μου ο Ισίδωρος τότε. Με σήκωσε, μου ζήτησε συγγνώμη, τον αριθμό μου.. Αχ, ο Ισίδωρος!

Δεν είναι σα το Πέτρο βέβαια, αλλά όταν με ρωτούσε στο κρεβάτι “Τι έχεις να πεις για τις κατηγορίες που σου έχουν απαγγελθεί;” στο τσακ ήμουν να του αποκαλύψω τότε ποιος ήταν το ηγετικό και ιδρυτικό μέλος της 17Ν και πού ήταν η γιάφκα τους. Αλλά κρατήθηκα Τασία μου. Κρατήθηκα και το απόλαυσα Τασία μου..

Πάντως το αρνάκι ήθελε λίγο ακόμα αλάτι. Το τσιγκουνεύτηκα η άτιμη και ποιος τον ακούσει πάλι τον Ανδρέα! Τι ποιον Ανδρέα Τασία μου; Α, δε σε έχω ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Αύριο για καφέ, έλα από τις δέκα καλύτερα. Και πάρε για καλό και για κακό μια κανονική δόση του αντιυπερτασικού σου. Δε σου εγγυώμαι φυσιολογικές τιμές στη μέτρηση το μεσημέρι. Τίποτα δε σου εγγυώμαι αύριο..

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found