to top

Σκέψεις πριν την άδεια

Σκέψεις πριν την άδεια

”Πλησιάζουν οι μέρες”, λες στον εαυτό σου καθησυχάζοντας τον. Άγχος και πανικός να τα προλάβεις όλα, deadline στη δουλειά, συναντήσεις και προγραμματισμός, το οκτάωρο γίνεται εννιάωρο και τελικά ούτε αυτό μοιάζει αρκετό. Πας πρωί και φεύγεις βράδυ από τη δουλειά με έναν διάχυτο πανικό να επικρατεί στο γραφείο. Τηλέφωνα χτυπούν, ημερομηνίες που πρέπει να προλάβεις, project καινούργια που έχεις αναλάβει που περιμένουν κι αυτά με την σειρά τους να σε ξεζουμίσουν. Σκέψου θάλασσες, σαγιονάρες και ήλιο, ψιθυρίζεις κι πάλι.

Κοιτάς τα e-mail σου, το πρόγραμμα του αγαπημένου θερινού σου σινεμά. Με στεναχώρια διαπιστώνεις πως ούτε την τελευταία προβολή δεν προλαβαίνεις πλέον. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και ένα ημερολόγιο απέναντι από το γραφείο σου να σου θυμίζει πως ακόμα έχεις αρκετές υπεργεμάτες (κι όχι γαμάτες) μέρες μπροστά σου μέχρι την μέρα εκείνη. Σκέφτεσαι ηλιοβασιλέματα και μεθυσμένα βράδια. Και παίρνεις λίγο κουράγιο.

Και κάπως έτσι φορτώνεις κι άλλο το πρόγραμμά σου με ακόμη περισσότερα meetings κι λίγη επιπλέον δουλειά με καθημερινή κατάληξη εσένα να  γυρνάς σπίτι εξουθενωμένος. Λίγο ακόμα, λες. Και έτσι κυλούν οι κατά τα άλλα «καλοκαιρινές» σου ημέρες στην πόλη.

 

Στα ρεπό σου προσπαθείς να πάρεις μια ανάσα καλοκαιριού με παγωμένες μπύρες, μια βόλτα το βράδυ άντε και κανένα μπάνιο προσπαθώντας να μη σκέφτεσαι πως το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη στα μισά του κι εσύ δεν πήρες χαμπάρι! Έρχεται κι η δική μου σειρά, φωνάζει μια φωνούλα μέσα σου.

 

Και η πολυπόθητη βδομάδα έφτασε! Το σώμα σου βρίσκεται στο γραφείο πίσω από μια οθόνη υπολογιστή με εκατομμύρια χρωματιστά post it που στέκουν αγέρωχα εκεί να σου θυμίζουν όλες τις δουλειές που έχεις να κάνεις μέχρι να φύγεις, με το μυαλό σου να είναι ήδη σε μια θάλασσα κι εσύ τελικά απλά μετράς ώρες.

 

Η αλήθεια είναι πως οι διακοπές ξεκινάνε όταν φτιάχνεις βαλίτσα, όταν αραδιάζεις εκατοντάδες μπλουζάκια πάνω στο κρεβάτι και πρέπει μαγικά να διαλέξεις ποια θα πάρεις μαζί σου. Οι διακοπές ξεκινάνε όταν πας να ψωνίσεις αντηλιακό, ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα καπέλο που θα καταλήξεις να φοράς όλη μέρα.

 

Οι διακοπές ξεκινάνε από εκείνη την ημέρα που θα έχεις σφίξιμο στο στομάχι και δε θα σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ στη σκέψη και μόνο πως θα μπεις στο καράβι. Οι διακοπές ξεκινάνε όταν φορτίζεις την φωτογραφική σου μηχανή. Οι διακοπές ξεκινάνε όταν κάνεις σχέδια για τις μέρες που έρχονται.

Τη στιγμή που καταλήγεις να τρέξεις για να σχολάσεις νωρίτερα, να κάνεις ένα μπάνιο, να πάρεις τα πράγματα σου, να αγχωθείς μήπως δε θα προλάβεις το καράβι, με το κινητό σου να χτυπάει ασταμάτητα και κάπου στην μέση της διαδρομής προς το λιμάνι να συνειδητοποιήσεις πως έχεις ξεχάσει πίσω την οδοντόβουρτσά σου τότε ουσιαστικά έχεις κάνει το βήμα προς την ελευθερία, το βήμα που θα κάνει πραγματικότητα όλα αυτά που καιρό τώρα ονειρεύεσαι.

Επιτέλους ήρθαν οι μέρες που περίμενες! Ζήσε στο έπακρο και γέλα με την ψυχή σου. Έκλεισε η μπουκαπόρτα. Πλέον πατάς και με τα δυο σου πόδια στον παράδεισο. Απόλαυσέ το!

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found