to top

Σχέσεις που καλουπώθηκαν

Σχέσεις που καλουπώθηκαν

Πόσο μ’ αγαπάς; Ποια είναι η μονάδα μέτρησης της αγάπης να σου πω! Τα παιδιά μετράνε με ζωγραφιές ή με παγωτά.  Εγώ πως μπορώ να μετρήσω;

Απόδειξε μου πως μ’ αγαπάς.
Η αγάπη δεν είναι εμπορική συναλλαγή. Δεν έχει ταμειακή, δεν κόβει αποδείξεις. Πληρώνει βέβαια φόρο,αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Και που να ξέρω εγώ ποια απόδειξη είναι επαρκής ώστε να καλυφθεί η ανάγκη της επιβεβαίωσης σου….

Αγάπες με μέτρα και σταθμά.
Κατά παραγγελία και με συγκεκριμένα στάνταρ. Και στην αρχή είναι καλά, όλα τα χατίρια γίνονται. Αλλά όπως και να το κάνεις το χρυσό κλουβί δεν είναι για πάντα αναπαυτικό. Πιάνεσαι κάποια στιγμή, μουδιάζεις. Θες να πετάξεις και πάλι για λίγο,άλλωστε ποιος ο λόγος τότε να έχεις τα φτερά;
Μετά από λίγο ακόμα κι λίγο ακόμα η ακινησία τα βαραίνει τα φθείρει. Και εσύ κατηγορείς το χέρι που σε έβαλε στο κλουβί. Ίσως να έχεις και δίκιο. Όμως έχεις και εσύ μερίδιο της ευθύνης γιατί μπήκες εκεί μέσα, παραδόθηκες άνευ όρων και δεν τόλμησες να πεις κι εσύ τι επιθυμίες έχεις.
Απαιτούμε ο άλλος να “χωράει” στην κατά τη δική μας γνώμη τέλεια στο εκμαγείο που το μυαλό με κατασκεύασε.

 

Οποιαδήποτε αντίρρηση, ανατροπή, αμφισβήτηση είναι ξεκάθαρη ένδειξη πως λιγόστεψε σε αγάπη σε φροντίδα, σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,η σχέση δύο ανθρώπων. Φτάνουμε σε ένα σημείο,να ακούμε σε συζητήσεις “δε με αφήνει ο άντρας μου να κόψω τα μαλλιά μου, δεν της αρέσει της γυναίκας μου να φοράω σκουλαρίκι, τρέμω στην ιδέα να του πω πως…….”

Ο σεβασμός του συντρόφου μας,φτάνει μέχρι ένα σημείο. Συναντά το σημείο που με σέβεται και εκείνος. Από εκεί και πέρα αν αυτό δεν είναι στα μισά,τότε το πράγμα δεν είναι υγιές. Ότι δηλαδή αν κόψεις τα μαλλιά σου θα σε διώξει από το σπίτι? Αν βάλεις σκουλαρίκι θα σε στείλει στο δικηγόρο της;Τι;

 

Λοιπόν να σου πω,τώρα που το ξανασκεφτομαι η αγάπη είναι μετρήσιμη. Είναι απολύτως ανάλογη της αποδοχής και της ελευθερίας που προσφέρεις στον άνθρωπο σου. Στο να εκφραστεί, να ενεργήσει κατά τη δική του βούληση και όχι κατά το δοκούν της δικής σου καλουπωμενης αγάπης – η όπως θες να το βαφτίσεις αυτό.

Είναι όμως και αντιστρόφως ανάλογη της επιβολής των παρεμβάσεων και των διορθώσεων του άλλου….όσο πιο πολλά από τη μια,τόσο λιγότερο ανθεκτική εκείνη από την άλλη.

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following