to top

Πόσοι μείναμε πια;

Πόσοι μείναμε πια;

Όχι Τασία μου, δε θα μου κάνει κουμάντο η Φιλίτσα και η κάθε Φιλίτσα στη πολυκατοικία μας στα σχοινιά της ταράτσας και θα μου κατεβάζει με το έτσι θέλω τη μπουγάδα μου, για να απλώσει αυτή τις κιλότες της, τα baby doll της και τις σοβρακοφανέλες του ανδρός της, επειδή θέλει να δώσει ένα “χέρι βοηθείας” στο Μήτσο, τον ηλεκτρολόγο, κάθε φορά που χαλάει η κεραία της Κούλας και δε πιάνει καλά το ΤΗΛΕΑΣΤΥ Τασία μου.

Τάχα μου, απλώνει και τα του Πελοπίδα της, για να μη καρφώνεται στη γειτονιά και τη συζητάνε οι “καλές” φίλες της γειτονιάς μας. Που μεταξύ μας, πιο γρήγορα θα στέγνωναν τα ρούχα του στα κέρατα του, παρά στα σχοινιά της ταράτσας. Ε, μα κρατιέμαι, κρατιέμαι, εδώ το΄χω να του το πετάξω καμιά μέρα, όταν μου μιλάει για την νοικοκυροσύνη της Φιλίτσας και πόσο τον προσέχει και τον έχει Πασά στα Γιάννενα.

Και ξέρεις, δε θα υπολογίσω οσιομάρτυρα ή Άγιο εκείνη την ημέρα που θα ανοίξω το στόμα μου και θα είμαι η αιτία για να χωρίσει ένα ζευγάρι και να κλείσει ένα σπίτι στη πολυκατοικία μας. Ούτως ή άλλως, τη σήμερον ημέρα, ποιοι έχουμε μείνει Τασία μου στη πολυκατοικία: εγώ, εσύ εδώ στον 4ο όροφο, η Φιλίτσα με τον άντρα της στον 1ο και ο κυρ Ανέστης στον 5ο, ο οποίος με δυσκολία θα δει το νέο έτος απ’ότι έμαθα από τις κόρες του και τη Μολδαβή, που έχει για ψυχοκόρη και τον φροντίζει.

Μου έλεγε τις προάλλες, το έχει καημό να κλείσει τα μάτια του το ’21, για να καμαρώσει τη Γιάννα ξανά ως επικεφαλής σε μία διοργάνωση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αυτή τη φορά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Να τον έβλεπες από μια γωνιά του σαλονιού που καθόμασταν και πίναμε τον καφέ μας, πως έλαμπαν τα μάτια του και έτρεχαν τα σάλια του κάθε φορά που έλεγε το όνομα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη!

Και μεταξύ μας, δε φταίει το τέταρτο εγκεφαλικό που πέρασε τον Ιούνιο από τη χαρά του για τα αποτελέσματα των Εκλογών. Έρωτας παιδί μου! Ούτε για το γαλακτομπούρεκο μου δεν έκανε έτσι, πριν τον χτυπήσει το πρώτο εγκεφαλικό. Τότε με την άνοδο της Αριστεράς και τις υποσχέσεις του Αλέξη για ένα καλύτερο μέλλον και το σκίσιμο του Μνημονίου. Αχ, κυρ Ανέστη μου … Και που να ‘ξερες τι έγινε με τις Πρέσπες. Δε το έμαθε ποτέ Τασία μου! 4 χρόνια “χαλασμένη” ήταν η τηλεόραση και την έφτιαξε ο Μήτσος -Θου Κύριε, φυλακή το στοματί μου!- την ημέρα των Ευρωεκλογών. Όχι τέσσερα εγκεφαλικά θα μετράγαμε. Δέκα και λίγα σου λέω … Βέρος Μακεδονομάδος παιδί μου.

Έπινε σου λέει ελληνικό με τον Παύλο κάθε πρωί στο πεδίο της μάχης. Ιστορίες να σου λέει … Τι λέγαμε Τασία μου; Α, θυμήθηκα! Εμείς και εμείς έχουμε μείνει λοιπόν στη πολυκατοικία μας, να ποντάρουμε πλέον τα χάπια της πίεσης ανά εξάμηνο και για το ποιος θα μας αφήσει από αυτό τον μάταιο τούτο κόσμο, μπας και φάμε και κανένα κόλλυβο της προκοπής.

Στης κυρίας Δέσποινας, που έμενε στον 2ο Τασία μου, τις προάλλες είχαμε τα 40 της. Ψέματα δε θα πω και μάρτυς μου η Μολδαβή του κυρ Ανέστη: το στάρι ήταν στεγνό, έλειπε η νοστιμιά του μπισκότου, η δροσιά από το ρόδι και τον μαϊντανό και με το ασημένιο αμύγδαλο έχασα για 4η φορά το σφράγισμα στο πάνω αριστερό τραπεζίτη! Το καινούργιο εξάρτημα για τη φθορίωση στη οδοντιατρική καρέκλα του Παύλου, που έχει το οδοντιατρείο απέναντι,εγώ του το έχω πληρώσει με τα τόσα σφραγίσματα τους τελευταίους 7 μήνες.

Γιατί Τασία μου, αν πας μία φορά στου Παύλου για το “πονεμένο” δοντάκι σου, τα επόμενα ραντεβού δε τα χάνεις ακόμα και αν την ημέρα του ραντεβού κατέβει όλη η Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία της Ελλάδας. Σου κάνει μία απονεύρωση γομφίου Τασία μου και νομίζεις ότι σε χαϊδεύει άγγελος Κυρίου!

Του χρόνου, κοντά στην ονομαστική μου εορτή, θα κανονίσω να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, πέραν της καινούργιας γέφυρας. Ένα ραντεβού να μου πάρει τα μέτρα, ένα να τροχίσει τις βάσεις, δύο-τρία να κάνουμε τη μία πρόβα μετά την άλλη για τη σωστή εφαρμογή της, δε μπορεί, θα πέσει στην αγκαλιά μου! Και είναι ένα παίδαρος Τασία μου .. Δεν υπερβάλω ΚΑ ΘΟ ΛΟΥ!

Σου υπενθυμίζω Τασία μου και θέλω να κρατήσεις τα εξής: είναι ανύπαντρος, 42 ετών, με γκρίζους κροτάφους, γαλάζια γκρι μάτια, μόλις γύρισε από την Πάτμο, όπου έκανε διακοπές στο εξοχικό του και έχει αποκτήσει ένα καταπληκτικό μαύρισμα, είναι λάτρης της άθλησης -έκανε στίβο κατά την διάρκεια των σπουδών του και τώρα που ασκεί το επάγγελμα του, κάνε κολύμβηση- και το σημαντικότερο απ’όλα; Έχει Σελήνη στο Σκορπιό και Άρη στο Λέοντα. Σκέτο Δαίμονας θα είναι στο κρεβάτι …

Αυτό ήταν Τασία μου. Τελείωσα.

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found