to top

Πλέξιμο – το πιο φθηνό ηρεμιστικό

Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τη γιαγιά μου συνεχώς να κάθεται στην καρέκλα της δίπλα στο παράθυρο και να πλέκει. Έπλεκε κάθε απόγευμα μαζί με τον καφέ της. Καφέ μπορεί να μην έπινε, το βελονάκι θα το έπιανε όμως. Τα χέρια της πήγαιναν μόνα τους, ένα δάχτυλο τεντωμένο που τύλιγε γύρω γύρω το νήμα και το άλλο χέρι έκανε μια ελαφριά κυκλική κίνηση και δώσ’ του! Δαντέλες έφτιαχνε, ατελείωτες, που μάλιστα δεν τις έβλεπα και ποτέ τελειωμένες! Είχε και ένα μπαούλο που ήταν γεμάτο πλεκτά, προίκα για την αδερφή μου έλεγε. Εντάξει, έφτιαχνε και τιρλίκια!

Ένα απόγευμα πριν κάποια χρόνια πήγα να αγοράσω κάτι χαζομαρούλες σε ένα μαγαζί με χαζομαρούλες κι επειδή έπρεπε να περάσω από όλο το μαγαζί για να βρω αυτό που ήθελα, είδα και όλες τις χαζομαρούλες που πουλούσε. Είχε και βελονάκια! Κάτι ωραία βελονάκια χρωματιστά και σε πολλά μεγέθη! Έκατσα κάμποση ώρα και τα χάζευα, δίπλα είχε και βελόνες πλεξίματος! Εννοείται ότι πήρα και βελονάκι και βελόνες. Πήγα σπίτι και τα κοιτούσα, αισθάνθηκα ότι είχε έρθει η γιαγιά να μας δει κι ήταν εκεί κι έπλεκε… Εντάξει, δε θα φτιάξω δαντέλες εγώ σαν τη γιαγιά, θα βρω άλλα πράγματα να φτιάξω.

crochet-wallpapers-2
Πήγα πήρα νήμα, τρία χρώματα παρακαλώ, κι άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο μήπως υπήρχε κανένα βίντεο εκμάθησης. Ήταν τρελλή έκπληξη να βρω χιλιάδες βίντεο σε κάθε γλώσσα του κόσμου, να σου μάθουν τις πλέξεις, βελονάκι και βελόνες, να σου δείξουν σχέδια, να σου εξηγούν, να, να, να…

Δεν είναι καθόλου δύσκολο τελικά! Θέλει λίγη υπομονή κι επιμονή στην αρχή, πιο πολύ να εξοικειωθείς με το άθλημα και να κατανοήσεις πώς προχωράει η κάθε πλέξη, αλλά ξαφνικά παρατηρείς ότι πλέκεις εδώ και κανα δυο χρόνια κι είσαι σε θέση να φτιάξεις πανέμορφες χειροποίητες δημιουργίες. Ταυτόχρονα βλέπεις τον εαυτό σου χαλαρό και χαμογελαστό! Τα ξεχνάς όλα, στο μυαλό δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο η εικόνα του πλεκτού σου στην τελική του μορφή!
velonakimathimata-thessaloniki

Μπορείς να φτιάξεις ό,τι θες, φαντασία και υπομονή να έχεις σαφώς, και να εξασκηθείς λίγο να φεύγει το χέρι σου γρήγορα. Υπάρχουν ακόμα περιοδικά με σχέδια να αγοράσεις, αλλά πλέον μπορείς να το κάνεις και διαδικτυακά! Και καλύτερα δηλαδή, γιατί μπορείς να στείλεις μήνυμα με απορίες και σου απαντάνε! Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι κάτι τόσο σύγχρονο συνδυάστηκε με το πλέξιμο και βοηθάει να προωθηθεί, ή τουλάχιστον να μην ξεχαστεί, μια τόσο όμορφη ασχολία. Βρίσκεις ό,τι θες!

Παιδιά πλέξτε. Δεν υπάρχει πιο φθηνό ηρεμιστικό. Εγγυημένα!

Βασίλης Παπαδόπουλος

Δε θα σε κάνω εύκολα φίλο μου, αλλά άμα σε κάνω θα είναι για πάντα. Μη μου βάζεις διλήμματα, είμαι ζυγός, θα έρθει η ώρα να πεθάνω και δε θα έχω βρει λύση ακόμα. Λατρεύω το στίχο «μην το παιδεύεις και πολύ με τη φιλοσοφία» και το φαγητό της μαμάς μου. Μου αρέσει να μένω μόνος μου, μπορεί να κάνω τρεις μέρες να βγω απ’ το σπίτι και στον ελεύθερο χρόνο μου πλέκω. Δε θα βγάλεις άκρη._

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following