to top

Ωδή στον κόσμο των αρσενικών

Ωδή στον κόσμο των αρσενικών

Ξέρεις… σήμερα, δε βρίσκομαι στην ταράτσα της μικρής μου μονοκατοικίας! Γύρισα σπίτι μετά από 187χλμ οδήγησης κι ανέβηκα για τρέξιμο στο γήπεδο πιο πάνω. Έπειτα δεν επέστρεψα! Σκέφτηκα να πάρω μια μπύρα και να πάω να αράξω σε ένα σημείο που αγαπώ πάρα πολύ! Τα φώτα της πόλης ολοζώντανα και ατελείωτα, σε έναν καθαρό γεμάτο ήχους ουρανό!

Ακούγοντας αυτό το κομμάτι έκλεισα τα μάτια και σκέφτηκα πόσες φορές έχω φτάσει στα όρια μου! Στα αρσενικά όρια μου! Ξέρεις, απόψε θα μιλήσω στο πρώτο πληθυντικό γιατί – αν και εγώ τα ξέρω,για εσάς τα λέω – η ανδρική αλληλεγγύη σε γενικού ενδιαφέροντος παράγοντες, πάντα θα μας κάνει ομοίους! Θεωρώ πως όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά, δεν είναι πολλές εκείνες οι γυναίκες που θα μας δημιουργήσουν έκρηξη στο μέσα μας!

 

Που θα τις κοιτάμε και θα μας σχηματίζουν ένα χαμόγελο και όχι μόνο! Αυτές που κλείνοντας τα μάτια θα ταξιδεύουμε μαζί τους κι ας μην το ξέρουν!Βασικά, είναι αυτές που οφείλουμε απέναντι στην αρσενική φύση μας, να διεκδικήσουμε με κάθε τίμημα! Και στο τέλος θα είναι μόνο μια

Προσέξτε, διευκρινίζω: “Να διεκδικησουμε” Μην μπερδευόμαστε! Όχι να είμαστε μαζί! Εκεί ξεκινάει άλλη διαδικασία! Διεκδίκηση σημαίνει να δώσω μάχες για να την κερδίσω! Από..τον ίδιο της τον εαυτό! Από τις φοβίες, τα αυτοδημιούργητα πολλές φορές προβλήματα, από τις παλιές πληγές τους η από την ιδέα της χαμηλής αυτοεκτίμησης τους! Σε αυτή τη διαδικασία αδέρφια, η λέξη “ήττα” δεν υπάρχει σε κανένα λεξιλόγιο! Κατ επέκτασιν και η λέξη “πόρτα”! Όποιος κοτέψει, θα είναι δέσμιος της χαμηλής αντίληψης για τον ίδιο του τον εαυτό, κάτι που δε συνάδει..με την αρσενική μας φύση!

 

Βασικότερα όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτή τη διαδικασία, δεν κάνουμε τίποτα ανταλλαγματικά! Δεν περιμένουμε τίποτα, δεν επενδύουμε τίποτα! Κυρίως επειδή…ότι κάνουμε,το κάνουμε για τον εαυτό μας! Το κάνουμε γιατί μας ευχαριστεί εσωτερικά να την έχουμε απέναντι μας, να μας χαμογελάει! Μας υποκινεί τις βαθύτερες δυνάμεις μας η ύπαρξη της απλά στη ζωή μας!

Σαφώς και ποτέ δεν θα φτάσουμε στην υπερβολή! Κυρίως γιατί πρέπει να ξέρουμε και να κατασταλάζουμε μέχρι που μας φτάνει, όλο αυτό που μας προκαλεί η ίδια! Όσο περισσότερα μας προκαλεί τόση θα είναι και η διεκδίκηση της! Σε αυτή τη διεκδίκηση, δε χωράνε όρια, δεν χωρούν περικοπές και ερωτηματικά! Εκεί αρμόζει ότι ακριβώς σκεφτόμαστε να το πράττουμε πατώντας δυνατά στα πόδια μας. για να καταλάβουν ότι απέναντι τους έχουν εκείνο τον τύπο που πραγματικά ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί μέχρι τελικής πτώσης!

Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας πράττοντας ότι ακριβώς μας υπέδειξε η επιθυμία του εαυτού μας γι αυτήν! Το να γνωρίζουμε από πριν το αποτέλεσμα δεν έχει καμία μα καμία άξια! Το τι θα γίνει μετά την κατάκτηση, είναι τελείως διαφορετικός παράγοντας! Το μαγικό κομμάτι του άντρα όμως που οφείλει να το εξαντλεί στην καλύτερη δυνατή του έκδοση είναι η διεκδίκηση!

 

Είναι να κάνει ακριβώς αυτό που του λέει το μέσα του όταν την αντικρίζει! Δεν έχει καμία σημασία η δική τους άποψη στο συγκεκριμένο κομμάτι. Σημασία έχει να δώσουμε κάθε μάχη – ακόμα κι όταν φαίνεται δύσκολη-με το 100% της δύναμης που αντλούμε από την ύπαρξη της!

Και κάθε φορά να σκεφτόμαστε..την θετική κατάληξη μαζί της!  Κανένας ρομαντισμός, κανένας σουρεαλισμός! Ευθεία αρσενική δυναμική διεκδίκηση! Αν μη τι άλλο, δεν θα μετανοιώσουμε ποτέ… ποτέ όμως!

Αυτά για απόψε.

Γιάννης Αλιφαντής

Αν η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ συναισθημάτων και λογικής είχε πρόσωπο σίγουρα θα ήταν το δικό μου! Μετρ της κοινωνικότητας, λατρεύει να ταξιδεύει οδηγώντας με τις ώρες! Η ανακάλυψη νέων τόπων με εξιτάρει από μικρό..

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following