to top

Να φεύγεις. Κάθε φυγή είναι μια λύτρωση

Να φεύγεις. Κάθε φυγή είναι μια λύτρωση

Η φυγή δεν είναι απαραίτητη μόνο στα άσχημα πράγματα και καταστάσεις.  Η φυγή καμία φορά είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας για την ψυχή σου.

Να αλλάζεις ουρανό. Να μην γίνεις κάποιος άλλος, να παραμείνεις εσύ, ωστόσο να κρατήσεις όλα όσα έχεις γράψει στο βιβλίο της ζωής σου για μελλοντική χρήση, για οδηγό σου, όχι όμως και για γνώμονα.  Να γίνεις μια λευκή σελίδα και να γράψεις το επόμενο κεφάλαιο σου.

Η φυγή είναι μια λύτρωση. Σε βγάζει από την ρουτίνα σου, από ένα σταθερό κύκλο ροής….ασφαλή μεν, αλλά μήπως αυτό σε κρατάει κάπως πίσω? Μήπως σε δένει στο έδαφος σε κρατά στάσιμο ή μήπως, δεν σε αφήνει να ανακαλύψεις μια άλλη πτυχή του εαυτού σου που ως τώρα δεν γνώριζες, που δεν περίμενες να αντικρίσεις και που αγνοούσες ότι έχεις?

 

Φύγε. Δες τα σημάδια του καιρού, άνοιξε τα φτερά σου και πέτα. Θα δεις άλλους ουρανούς, θα γνωρίσεις νέους ορίζοντες και θα απελευθερωθεί ο άλλος εαυτός σου που ακόμα δεν γνώρισες.

Φύγε. Μάθε να αποχωρίζεσαι. Κατάλαβε πως ο αποχωρισμός δεν είναι αποκοπή, είναι απλά μια μικρή απόσταση που χρειάζεται κάθε φορά να δημιουργήσεις, για να αλλάξει η αύρα σου, ο αέρας που σε περιβάλλει, να σου δώσει νέο οξυγόνο. Θα ακούσεις πολλές φωνές γύρω σου. Όταν όμως καταφέρεις και τις απομονώσεις θα ακουστεί και η δική σου φωνή. Αυτή που είναι κλεισμένη και περιμένει στωικά την ώρα που θα την αφουγκραστείς. Δεν σου φωνάζει γιατί έχει υπομονή και σε περιμένει. Απλά δεν θα το κάνει για πάντα. Σου δίνει ευκαιρίες και αν νιώσει πως δεν τις επωφελείσαι, κάποια στιγμή θα πάψει να μιλά.

 

Άκουσε την και μη βιαστείς να κρίνεις πως δεν έχει λογική. Εξάλλου…ποιος ορίζει τη λογική? Ποιος είναι καταλληλότερος από ‘σενα να κρίνει τι είναι για εσένα λογικό και τι όχι. Τι έχεις ανάγκη πιο πολύ και τι όχι?…

Η φυγή δεν είναι δειλία. Δεν είναι καν βολική. Θέλει δόντια και γροθιές σφιχτά. Δεν είναι άρνηση. Είναι η εσωτερική σου επιθυμία να δείς τη ζωή σου από μια ακόμα διαφορετική οπτική γωνία. Γιατί αν κάτι μπροστά σου, σου κόβει τη θέα, δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει αυτό, και δεν είναι η αλλαγή ή η καταστροφή του η μόνη λογική λύση…κάποιες φορές χρειάζεσαι να αλλάξεις και εσύ θέση, για να δεις τον ήλιο να ανατέλλει…..

Να φεύγεις κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία. Να πετάς Γιατί όλοι έχουμε φτερά απλά κάποιοι από εμάς δεν ξέρουν το γιατί.

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found