to top

Μια γιορτή, μια selfie, ένα έργο τέχνης, η Kardashian και εσύ

Η βόλτα στο κέντρο μέσα στις γιορτές είναι σχεδόν απαραίτητη όταν μένεις σ αυτή την πόλη!

Η ιδέα των γιορτών, βρίσκει το σωστό κλίμα, το σωστό μέρος! Λαμπάκια, χρώματα παντού, βιτρίνες στολισμένες, κόσμος που ψωνίζει, κόσμος που δεν – το Vitrin therapy κάνει εξίσου καλό.

Οι φετινές γιορτές βρήκαν την πλατεία συντάγματος στολισμένη με ένα διαφορετικό δέντρο! Μια εξαιρετική φωτεινή κατασκευή – που ξεκάθαρα θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο – από 2 γνωστούς καλλιτέχνες του πολιτισμού και των τεχνών!!

Είναι δεδομένο ότι θα βγάλω φώτο. Όλο το instagram έχει γεμίσει από μούρες μπροστά από ένα δέντρο χριστουγεννιάτικο, λες και για να δεις το δέντρο του Δήμου Αθηναίων, πρέπει να βάλεις και τη φάτσα σου μπροστά!

Γιατί στο δικό σου λογαριασμό, αν δεν ανεβάσεις τη μούρη σου μπροστά από κάθε τι, πως θα καταλάβω εγώ ότι το ανέβασες εσύ; Εμ! Μπορεί να έκανε την ανάρτηση κάποιος άλλος στο δικό σου λογαριασμό, γι αυτό βάλε εσύ τη μούρη σου καλού κακού να ξέρω..

Μου θυμίζει κάτι γνωστούς μου που πάνε ταξίδι στο Παρίσι, επισκέπτονται το Λούβρο και μπροστά από τη μαγεία του γλυπτού της Νίκης της Σαμοθράκης, η μούρη τους! Γιατί μέσα στους αιώνες, η Νίκη – αν είχε φωνή τι θα έλεγε και αυτή – αυτό που έλειπε μπροστά από αυτό το θεϊκό δημιούργημα, είναι η μάπα σου!

Γιατί πρέπει να κρύψεις το αξιοθέατο και να βγεις εσύ μπροστά! Γιατί το αξιοθέατο στην υπόθεση είναι … εσύ; Πόση ματαιοδοξία χωράει σε ένα καρέ, μπροστά από ένα έργο τέχνης; Και αν υπάρχει μια δόση ματαιοδοξίας εκεί, πρέπει να είναι η δική σου; Εδώ οι ίδιοι οι δημιουργοί σε κάποια έργα, ντράπηκαν να βάλουν τ όνομα τους και εσύ βάζεις τη μούρη σου;

 

Μου έλειψε η εποχή που μετά από κάθε ταξίδι καθόμασταν και βλέπαμε με λαχτάρα τις φωτογραφίες, από τα μέρη που πήγαμε!

Έδειχνες τις φώτο με λαχτάρα και χαρά, όχι για να ζηλέψει ο άλλος αλλά για να του δείξεις αυτό που είχες την τύχη να δεις εσύ! Ένα τοπίο, ένα άγαλμα, ένα μνημείο, ένα κάτι ρε παιδί μου! Και ναι, βγάζαμε και τον εαυτό μας μέσα στο καρέ αλλά κατά βάση δίπλα στο αξιοθέατο. Όχι μπροστά με την ανάγκη να το κρύψω για να φανώ – γιατί αυτό κάνεις, κάνω, κάνουμε!

Και υπάρχουν ώρες και στιγμές που αναρωτιέμαι, αν αύριο το πρωί ξημερώσει μια μέρα που όλα αυτά θα εξαφανιστούν, θα πάψουν να ενδιαφέρουν, γιατί η μόδα άλλαξε, γιατί πια τα είδαμε όλα και τίποτα δεν έμεινε κρυφό, πόση δυστυχία θα πέσει; Πόσος κόσμος θα πάθει ζημιά όταν καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η μούρη του ξανά και ξανά, συνέχεια, παντού, μπροστά από οτιδήποτε στέκεται μέσα στους αιώνες..

Πως θα μπορέσεις να ζήσεις όταν θα καταλάβεις ότι δεν με νοιάζει η μούρη σου αν ξυπνάς, αν τρως, αν κοιμάσαι!

Θες να βγάλεις κάτι και να κάνεις εντύπωση; Χαμογέλα – θα κάνεις την διαφορά – βλέπεις η τύπου selfie περιέχει duck face και ύφος yeah με θέλεις – το χαμόγελο δεν είναι της μόδας! Αλλά εσύ εκεί, να ποζάρεις σαν μια Kardasian των Αθηνών, να προσπαθείς να μαζέψεις τα like και τα views σε μια φώτο, που θα σε κάνουν χαρούμενο, θελκτικό, αγαπημένο των followers!!

 

• Είναι κρίμα και άδικο, να είσαι νέος άνθρωπος και να πιστεύεις, να νιώθεις ίσως, ότι η μούρη σου είναι κάτι καλύτερο από ένα δέντρο γιορτής, ένα έργο τέχνης, ένα μαγικό τοπίο.

• Είναι κρίμα και άδικο για τις γενιές που έρχονται, γιατί θα νομίζουν ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό σήμερα και αύριο, η μούρη μας το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, στην έξοδο το βράδυ!

• Είναι τόσο άδικο, η φύση να σου έχει δώσει την μεγαλύτερη μηχανή όλων των εποχών, το μυαλό και εσύ να αδιαφορείς να το χρησιμοποιήσεις.

 

Θα βγάλω φώτο το δέντρο του Δήμου Αθηναίων και θα το ανεβάσω στο instagram λογαριασμό μου αλλά σίγουρα χωρίς τη μούρη μου μπροστά, ίσως γιατί η ανάρτηση από μόνη της, δηλώνει ότι ήμουν εκεί.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found