to top

Μαζί ή τελικά…εγώ κι εσύ;

Ξέρεις.. καμιά φορά σκέφτομαι ότι στην κατάσταση που είμαστε αυτό που θα μας έδενε για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή τη θύελλα είναι ενδεχομένως το ΜΑΖΙ!! Το μοίρασμα! Η  κοινή προσπάθεια να δει ο καθένας τις δυνάμεις του και να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες!Και κυρίως στη ραγδαία εξέλιξη της εποχής! Σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων,έρωτες,και προχωράμε μαζί!

Γάμος και οικογένεια που σαν βασικούς ρόλους έχουν τη σύμπνοια στο “κατά δύναμιν” πάντα και βέβαια τον ξεχωριστό μικρό χώρο που ο καθένας θέλει για τον εαυτό του!Πιο περιορισμένο βέβαια μέσα σε αυτή τη συνθήκη αλλά πάντα απαραίτητο! κι έρχεσαι και σκέφτεσαι:Γάμος!

 

Ωραία φάση ρε φίλε!
Οικογένεια,παιδί,σύντροφος,τι υπέροχη κατάσταση!
Και γίνεται το βήμα!Και ξεκινάει η πορεία!

Ναι αλλά αυτή η πορεία έχει σκαμπανεβάσματα που δεν πάει το μυαλό σου!Θέλει δυνάμεις και ισορροπίες που πρέπει να δοκιμαστούν!Στο χρόνο αρχικά αλλά κυρίως,στις συνθήκες!Στις δυσκολίες και στα ζόρια!Στα δύσκολα και απόκρημνα σημεία!

Αγάπες και λουλούδια,ποτά και εκδρομές τι να φτουρήσουν?
Ναι δε λέω..ωραίες εικόνες αλλά δεν θεμελιώνουν!

 

Κι εκεί έρχεται η σύγκρουση!Ο άντρας που από τη φύση του είναι δυναμικός αλλά “το κοριτσάκι μου θέλει το χώρο της”! Και η γυναίκα που έχασε τελείως το ρόλο της!Όχι όχι δεν είμαι καθόλου παλιομοδίτης ούτε αντιφεμινιστής.Σε καμία περίπτωση!Αλλά  ξέρεις; Από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν έχει ανάγκη τίποτα και κανένα – και μαγκιά της – πέρασε στο άλλο άκρο!

“Φίλε εγώ αυτό είμαι κι αν σου κάνει (που λένε και στο νησί μου)!
Αν δε σου κάνει..ο επόμενος”!

 

Και κάπου εδώ το ωραίο συναισθηματικό παραμυθάκι περνάει στον εφιάλτης!!Τα αγοράκια  ενεργοποιούνται  και προσπαθούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!!Επιτέλους αρχίζουν και μπαίνουν στον τριπλό ρόλο του “Συζύγου-Πατέρα-Οικογενειάρχη”! Και ξέρεις,ο καθένας από αυτούς τους ρόλους έχει τη δική του βαρύτητα..αλλά είναι αργά  για τις κοριτσάρες γιατί σαν την ανεξαρτησία δεν έχουν τίποτα! Άσε που κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι η σχέση μας και κυρίως μέσα στο γάμο δεν είναι οικονομοτεχνική μελέτη ούτε υπογραφή στο γιούρογκρουπ!Είναι αυτό που λέγεται “εκτίμηση και ισορροπία”!!

Έχω βαρεθεί να ακούω για διαζύγια!Για αποτυχίες και για επιπολαιότητες ΚΥΡΙΩΣ τα τελευταία χρόνια!!Και δεν οφείλεται μόνο στην εποχή.Είμαι πλέον πεπεισμένος! Οφείλεται στην παιδεία και στις εικόνες του καθένα από εμάς όσον αφορά τη σχέση του ζεύγους!Και σαφέστατα  πως έχουμε οριοθετήσει εμείς το γάμο και την κοινή πορεία!Κυρίως  δε το πως επιδιώκουμε ο καθένας από το δικό του πεδίο δράσης την επιβίωση σε όλο αυτό!
ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ Ε…!Την επιβίωση!!

Η πιο ωραία κατάσταση έχει καταντήσει τζόκερ με τζακ ποτ για να μη σου πω ότι αναβιώνει αυτό που έλεγε η γιαγιά “με μια καλή τύχη παιδάκι μου”!!

Έλα λίγο να σοβαρευτούμε παιδιά!!
Ο μόνος θεσμός που μας κρατάει ακόμα στο δρόμο της ευτυχίας!!
Ας μην τον καταστρέφουμε μαζί με τις ζωές μας στο βωμό του εγωισμού και της εποχής!!

 

 

 

Γιάννης Αλιφαντής

Αν η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ συναισθημάτων και λογικής είχε πρόσωπο σίγουρα θα ήταν το δικό μου! Μετρ της κοινωνικότητας, λατρεύει να ταξιδεύει οδηγώντας με τις ώρες! Η ανακάλυψη νέων τόπων με εξιτάρει από μικρό..

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found