to top

Καλοκαίρι στην Αθήνα με έναν σκύλο

Καλοκαίρι στην Αθήνα με έναν σκύλο

Από την αντίδραση ενός σκύλου, όταν βλέπει το «αφεντικό» του να κρατάει το λουρί, γάβγισμα, τρέξιμο, στροφές στον αέρα και πάει λέγοντας, καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει για τους καλύτερους φίλους μας η βόλτα.

Η βόλτα βοηθά τον σκύλο σας να αποκτήσει καλύτερη ψυχική υγεία, καθώς «ξεδίνει» και κοινωνικοποιείται με άλλους σκύλους και ανθρώπους. Επιπλέον, η βόλτα επιτρέπει στο κατοικίδιό σας να ασκηθεί σωστά και να αποκτήσει μια υγιή φυσική κατάσταση. Ένα ακόμη από τα οφέλη της δραστηριότητας αυτής είναι η επαφή και η εξοικείωση των σκύλων με νέες μυρωδιές και περιβάλλοντα.

Αν, λοιπόν, μείνετε στην Αττική, εκτός από τα γνωστά μέρη που θα μπορούσατε να πάτε με τον σκύλο σας, όπως Άλσος Συγγρού, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Εθνικός Κήπος, προτείνω να επισκεφθείτε τα παρακάτω πάρκα αποκλειστικά για σκύλους, όπου κανείς δεν μπορεί να σας κοιτάξει με μισό μάτι ή να σας κάνει παρατήρηση, επειδή έχετε μαζί σας τον τετράποδο φίλο σας.

 

Πάρκο Σκύλων Παλαιού Φαλήρου
Πρόκειται για ένα δημοτικό πάρκο αποκλειστικά για σκύλους, που βρίσκεται στο πάρκο του Φλοίσβου και πιο συγκεκριμένα δίπλα στο cine Φλοίσβος. Είναι ειδικά διαμορφωμένος, κατάφυτος, περιφραγμένος και εξοπλισμένος με πολλά παγκάκια για εκείνους που θέλουν να ξεκουραστούν όσο τα σκυλιά τους αθλούνται, παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Επίσης, στον χώρο αυτό διατίθενται δωρεάν σακούλες και ειδικοί κάδοι για τις ακαθαρσίες των σκύλων.

 

Πάρκο Σκύλων Ηλιούπολης
Ένα δημιούργημα του Δήμου Ηλιούπολης είναι το πάρκο σκύλων, που βρίσκεται στην περιοχή Χαλικάκι. Είναι περιφραγμένο, στρωμένο με χώμα και διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility. Δεν διαθέτει παγκάκια, αλλά έξω από την εγκατάσταση υπάρχουν δυο μεγάλα τραπέζια τύπου πικ-νικ.

 

Πάρκο Σκύλων Χολαργού
Ένα ακόμη δημοτικό πάρκο σκύλων είναι αυτό του Χολαργού, που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Χολαργού. Στο Άλσος επιτρέπεται κανονικά η είσοδος των σκύλων, αλλά στο συγκεκριμένο πάρκο μπορείτε να αφήσετε τον σκύλο σας χωρίς λουρί, για να τρέξει ελεύθερα. Είναι περιφραγμένο, διαθέτει παιχνίδια agility και παρέχει στους τετράποδους φίλους μας φρέσκο νερό με μεγάλο μπωλ.

 

Πάρκο Σκύλων Περιστερίου
Μια ενδιαφέρουσα «περίπτωση» είναι το πάρκο σκύλων του Δήμου Περιστερίου στην Οδό Φιλικών 86. Αρχικά ο χώρος αυτός προοριζόταν για την ανέγερση σχολείου, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης αναβλήθηκε. Έτσι, κάτοικοι της περιοχής ανέλαβαν τον χώρο και τον διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο πάρκο σκύλων με ψηλή περίφραξη, χορτάρι, παιχνίδια agility και βρύση για τους καλύτερους φίλους μας. Αν πρόκειται να επισκεφθείτε το πάρκο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο του σκύλου σας.

 

Puppies Park στο Μαρούσι
Το PuppiesPark και DogsCafé είναι ένας ιδιωτικός χώρος υπό την διεύθυνση έμπειρων εκπαιδευτών κατάλληλος για κουτάβια αλλά και ενήλικους σκύλους. Στον χώρο αυτό μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, ενώ ο σκύλος σας δραστηριοποιείται και απασχολείται δημιουργικά, ή να αφήσετε το κατοικίδιο σας στα χέρια των καταρτισμένων ανθρώπων του πάρκου, ενώ κάνετε τις δουλειές σας. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η σωστή κοινωνικοποίηση, η εκγύμναση και η εκπαίδευση των σκύλων. Ειδικότερα, τα σκυλιά παίζοντας αποκτούν σωστές σχέσεις μεταξύ τους, γυμνάζονται είτε τρέχοντας είτε κολυμπώντας στην πισίνα και εκπαιδεύονται είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν την βασική υπακοή, να διορθώσουν τυχόν προβληματικές συμπεριφορές ή να αναλάβουν καθήκοντα προστασίας.

Στις υπηρεσίες του έμπειρου προσωπικού συγκαταλέγονται και το dogsitting, δηλαδή η φροντίδα του για όσες ώρες λείπετε από το σπίτι, το grooming και η μεταφορά του σκύλου από και προς τον χώρο σας. Η είσοδος για τον σκύλο σας κοστίζει 10€ και γίνεται με την επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του.

 

• Τip: Μην ξεχνάτε να έχετε το λουρί του σκύλου μαζί σας και να τον αφήνετε ελεύθερο, εφόσον αξιολογήσετε την συμπεριφορά των άλλων σκύλων αλλά και των ανθρώπων γύρω του.

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following