to top

Η ημέρα της οδοντόβουρτσας

Φυσικά και το πρώτο διάστημα σε μία σχέση είναι απλά υπέροχο. Συζητήσεις, έξοδοι, φιλιά, κουβέντες και ατελείωτα ξενύχτια κι έτσι απλά, όλα κυλούν σαν να είσαι πρωταγωνιστής σε ασπρόμαυρη ταινία. 

 

Οι παρέες σου τον έχουνε μάθει, η ζωή μαζί του κυλά όμορφα και τα βράδια που είστε μαζί ολοένα και πληθαίνουν. Αρχικά βρισκόσασταν συχνά μα τελευταία δε μπορείς να αφήσεις ούτε μια μέρα χωρίς να συναντηθείτε.

Είναι αυτό που παθαίνουν οι ερωτευμένοι που σιγά-σιγά δεν μπορώ να κοιμηθούν χωρίς τον άλλο δίπλα τους. Το κρεβάτι, τους μοιάζει τεράστιο και χαωτικό. Η μυρωδιά και το κορμί του άλλου γίνονται απαραίτητη «προυπόθεση» για να μπορέσει να ξεκουραστεί το σώμα σου και να κοιμηθείς ανάλαφρα ρε παιδί μου. Έχει γίνει απαραίτητο πλέον το μπλέξιμο των ποδιών σας στο κρεββάτι αλλιώς δεν μπορείς να κοιμηθείς(χωρίς υπερβολές). Το πρώτο επίπεδο το περάσατε με επιτυχία.

• Και να τα τηλεφωνήματα μέσα στη νύχτα που σε κάνουν να σηκώνεσαι και να τρέχεις με τις πυτζάμες και τα αθλητικά σπίτι του για να κοιμηθείς. Τι πιο ωραίο από το να ξυπνάς δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάς; Και χωρίς να το καταλάβεις απο το «χαλαρά, βρισκόμαστε δύο φορές στο τόσο,» έχετε καταλήξει να κοιμάστε μαζί πέντε μέρες την εβδομάδα(τουλάχιστον). Χάδια και πρωινά φιλία κάνουν την ημέρα σου πιο φωτεινή! Ξυπνάτε μαζί και ο ήλιος, ο καφές, η κίνηση στον δρόμο, μοιάζουν όλα τόσο υπέροχα! Σε αυτό το διάστημα λοιπόν όπου όλα είναι βγαλμένα απο παραμύθι, περίμενε την, πλησιάζει! Ποια; Τη πασίγνωστη ημέρα της οδοντόβουρτσας! #Επόμενη πίστα#

 

Είναι αυτή η μέρα που είναι κατα τα άλλα μια συνηθισμένη μέρα, χωρίς κάποια αφορμή ή κάποιο συγκεκριμένο λόγο αλλά θα γίνει η ημέρα που θα καθορίσει τη σχέση και την θα την περάσει στο επόμενο επίπεδο (αν μπορεί να πει κανείς ότι οι σχέσεις έχουν «πίστες»). Η ημέρα της οδοντόβουρτσας ουσιαστικά, είναι η μέρα που επισημοποιείται η κατάσταση της σχέσης σας! Περνά έτσι απλά, με ένα τόσο ασήμαντο και μικρό αντικείμενο σε άλλη τροχιά!

• Με το να «έρθει» η οδοντόβουρτσα στο σπίτι σου, ουσιαστικά αποκαλύπτεις στον άλλον (και στον εαυτό σου) πως σου έχει γίνει απαραίτητος και οτι θέλεις σπίτι σου κάτι που του ανήκει, είναι ένα «πιστοποιητικό» ότι όλα πάνε καλά, πως η καρδιά σου έχει πολιορκηθεί και τα φαντάσματα ή οι φόβοι που πιθανόν είχες έχουν κι αυτά εξαφανιστεί (ή έστω ναρκωθεί). Είσαι ένας άνθρωπος χαρούμενος ενθουσιασμένος και πιθανότατα είσαι ένας άνθρωπος ερωτευμένος και αθεράπευτα εξαρτημένος.

 

Οι έντονες στιγμές σας και η παρουσία του στην ζωή σου σε γεμίζουν και δε σου αρκούν.Θες κι άλλο! Απολαμβάνεις τη ζωή μαζί του. Κι απο κει που τα πρωινά χωριζόσασταν γρήγορα όταν ξυπνούσατε, τώρα ο χρόνος παραμονής του έχει μεγαλώσει. Και είναι αμοιβαίο. Θέλετε περισσότερες στιγμές μαζί. Με την προσθήκη της οδοντόβουρτσας του στο μπάνιο σου, όσο αστείο κι αν ακούγεται , είναι σαν να υπογράφετε μια άτυπη, σιωπηλή συμφωνία πολιόρκησης του χρόνου. Σαν να επιβεβαιώνει το πραγματάκι αυτό το «προχωράμε μαζί και πολύ γουστάρω».

Πόση χαρά μπορεί να σου δώσει ένα μικρό πλαστικό κοντάρι με πολύχρωμες τρίχες; Πόσο περίεργο που ένα δικό του αντικείμενο πλέον θα κοσμεί το μπάνιο σου και θα σου θυμίζει κάθε στιγμή της ημέρας αυτόν. Αυτόν που ήταν εκεί, στον χώρο σου και πλέον αυτός ο χώρος έστω λίγο ανήκει και στον ίδιο. Μια οδοντόβουρτσα που απο την ημέρα που την άφησε σπίτι σου, κάθε που την κοιτάς ,μοιάζει το πιο πολύτιμο αντικείμενο όλο σου του σπιτιού.

 

Θυμήσου την ημέρα που σου αγόρασε οδοντόβουρτσα ή σου ζήτησε να φέρεις μια στο σπίτι του «για να μην την πηγαινοφέρεις». Μια απλή πρόταση, ένα τόσο μικρό αντικείμενο κι άνθισε η καρδιά σου, έφτιαξε η μερα, ο μήνας σου, όλη σου η ψυχολογία.

Έρωτας, μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στον πλανήτη μας. Και τα όπλα που χρησιμοποιεί κάποιες φορές μπορεί να είναι τόσο απλά και αθώα σαν μιά οδοντόβουρτα. Τόσο απλός, τόσο υποχθόνιος, τόσο τρυφερός και αλλοπρόσαλλος ταυτόχρονα. Έλα, παραδέξου. Είναι υπέροχος ε;

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following