to top

Η επιστροφή

Η επιστροφή

Ξέρεις…έχω διαπιστώσει ότι ένα απο τα σημεία που μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε συναισθήματα και στάσεις ζωής, είναι ο χώρος του αεροδρομίου!  Το γέλιο, το κλάμα, η συγκίνηση, η προσμονή και τόσες άλλες δυνατές καταστάσεις συμβαίνουν εκεί συνεχώς! Εκεί που η άφιξη και η επιστροφή γίνεται σημείο ζωής και αναφοράς! Εκεί που ακόμα και ο πιο άδειος άνθρωπος, αρχίζει και αισθάνεται!!

Σάββατο μεσημέρι συνάντησα έναν ηλιοκαμένο και κουρασμένο τύπο! Μπήκε στο Ταξί μου βιαστικά, με ήρεμο και εξαντλημένο βλέμμα! Αρχικά πίστεψα ότι είναι κάποιος τουρίστας και πιο συγκεκριμένα κάποιος απο τις χώρες της Μέσης Ανατολής! Όταν μου είπε τον προορισμό μας στα Ελληνικά, εκεί άρχισα να πιστεύω ότι έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση δίπλα μου! Ο Τάσος Π. κατάκοπος και με μια μεγάλη ταξιδιωτική τσάντα….επέστρεφε! Αυτή η γλυκιά και αποκαμωμένη επιστροφή μετά απο μεγάλο διάστημα! Επέστρεφε στην πατρίδα. και κυρίως στην οικογένεια!

Ρε φίλε…επέστρεφε σε δυο μεγάλες αξίες της ζωής!

 

Ο Τάσος επέστρεφε απο το …Αφγανιστάν!!! Παιδί της κρίσης με σπουδές στις τηλεπικοινωνίες κι όμως δεν κατάφερε να βρει εργασία εδώ που γεννήθηκε και μεγάλωσε! Έτσι προσλήφθηκε απο μια Νορβηγική εταιρεία με εξειδίκευση στις οπτικές ίνες. Είναι ο τύπος που ποντίζει στα θαλάσσια νερά καλώδια τηλεπικοινωνιών για να υπάρχει αυτό που όλοι γνωρίζουμε σαν…διαδίκτυο!

Ήταν πολύ κουρασμένος απο το ταξίδι του! Σχεδόν ξενύχτης! Έβλεπα όμως μια φοβερή λάμψη στα μάτια του και χαμογελούσε συνέχεια! Σαφώς και κατάλαβα ότι εδώ… κάποιος τον περίμενε! Δεν άργησε να μου το πει! “Όλη η δύναμη μου αντλείται απο τα κίνητρα που έχω στη ζωή μου!”

Ήταν αρκετή αυτή η πρόταση για να μου δώσει να καταλάβω πως όσο δύσκολα κι αν είμαστε, ό,τι κι αν συμβαίνει στην καθημερινότητα μας, η κάθε μορφή κίνητρου είναι μοναδική!!! Είτε λέγεται οικογένεια, παιδί, σύντροφος μας προσδίδει τόση δύναμη που ξεπερνά κάθε χιλιομετρική απόσταση, κάθε δυσκολία! Κι όσο μου τα έλεγε αυτά, έβλεπα δίπλα μου έναν άνθρωπο που η ζωή του έπαιρνε πνοή και δύναμη απο αυτούς τους παράγοντες!

Η εικόνα ολοκληρώθηκε μόλις φτάσαμε! Η σύζυγος του στην εξώπορτα, με τον μικρό τους άγγελο στο ένα χέρι και τον Μαξ το σκυλάκι του στο άλλο! Έχω την αίσθηση ότι είναι απο τις πιο δυνατές εικόνες της ζωής!

 

Ξέρεις… οι ανθρώπινες δυνάμεις έχουν πηγές ισχυρές! Το ζητούμενο είναι να τις ανακαλύψεις και να πορευτείς με αυτές!!! Τα υπόλοιπα …έρχονται μόνα τους!

 

 

 

 

 

Γιάννης Αλιφαντής

Αν η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ συναισθημάτων και λογικής είχε πρόσωπο σίγουρα θα ήταν το δικό μου! Μετρ της κοινωνικότητας, λατρεύει να ταξιδεύει οδηγώντας με τις ώρες! Η ανακάλυψη νέων τόπων με εξιτάρει από μικρό..

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found