to top

Εξι πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε μέρα!

Εξι πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε μέρα!

Πολλοί από εμάς έχουμε θετική στάση, αλλά πόσοι από εμάς έχουμε επιλέξει πρακτικά και με συγκεκριμένα βήματα να την διατηρήσουμε κάθε μέρα; Εάν έχετε συναντήσει κάποιον που είναι συνέχεια αισιόδοξος, μην αισθάνεστε έκπληκτοι. Δεν ακολουθούν ένα παράξενο τρόπο ζωής.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά εγκάρδια μαθήματα και συναρπαστικά κόλπα που μπορούμε να μάθουμε από χαρούμενους ανθρώπους. Μάθετε πώς να επιλέξετε να είστε θετικοί από αυτά τα 6 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε μέρα.

 

Επιλέγουν να ασκηθούν
Είναι κοινή γνώση ότι η άσκηση μπορεί να αναζωογονήσει όργανα όπως η καρδιά και το δέρμα μας. Ωστόσο, ο εγκέφαλός μας μπορεί να ωφεληθεί επίσης πολύ. Όσοι είναι σωματικά ενεργοί έχουν μεγαλύτερα γενικά συναισθήματα ενθουσιασμού από εκείνους που ασκούνταν λιγότερο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην απολαμβάνουν την άσκηση, αλλά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να αφιερώσουν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος της ημέρας τους για να παραμείνουν σε φόρμα.

 

Επιλέγουν να χρησιμοποιούν θετική αυτο-ανάκριση
Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκτητος είπε: «Οι άνθρωποι ταράζονται όχι από αυτά που συμβαίνουν, αλλά από την άποψή τους για αυτά που συμβαίνουν». Εάν αυτό ισχύει, ποια είναι η δομή υποστήριξης για εσφαλμένες αντιλήψεις; Ίσως να βρίσκεται στα αρνητικά ερωτήματα που θέτουμε στον εαυτό μας. Ίσως το πραγματικό πρόβλημα να είναι ο τρόπος διερεύνησης του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα. Οι ευτυχείς άνθρωποι μπορεί να μην το παρατηρούν πάντα, αλλά κάνουν μια σκόπιμη προσπάθεια να οδηγήσουν την αυτο-ανάκρισή τους σε μια διαφωτιστική εμπειρία αντί να τους δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα. Επίσης, επιλέγουν να χρησιμοποιούν θετική γλώσσα, όπως “Τι μπορώ να κάνω;” κι όχι “Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.”

 

Επιλέγουν να κοιμηθούν αρκετά
Πόσες φορές έχει συμβεί να μείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα για να διαβάσετε για εξετάσεις ή να να βγείτε για ποτό αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα; Σίγουρα πολλές, οι περισσότεροι από εμάς. Στην πραγματικότητα, όμως, ένας καλός ύπνος δεν είναι μόνο καλός για την υγεία, αλλά συνδέεται με την ευτυχία. Όσοι έχουν καλύτερες συνθήκες ύπνου, βιώνουν πιο θετικά συναισθήματα. Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια τα μεσάνυχτα όταν θα μπορούσαν να το αναβάλουν και δεν ανησυχούν για κάτι πέρα από τον έλεγχό τους. Αντ ‘αυτού, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κοιμούνται καλά κάθε βράδυ και παραμένουν ξεκούραστοι όλη την ημέρα.

 

Επιλέγουν να είναι ευγνώμονες
Η ευγνωμοσύνη είναι μια εξαιρετικά επωφελής πρακτική που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας. Αν κρατάμε σε μια εβδομαδιαία βάση, όλα τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα για τη ζωή, θα γινόμαστε πιο αισιόδοξοι. Μπορεί να πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα είναι κακά, αλλά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι καταβάλλουν ουσιαστική προσπάθεια να εκτιμήσουν πράγματα όπως η ζωή και το σπίτι τους ως δώρα που αξίζει να σεβαστούν και να δώσουν προσοχή.

 

Επιλέγουν να επικεντρωθούν στις οικογένειές τους
Ψάχνετε έναν λόγο να αγκαλιάσετε το παιδί σας, να συγχαρείτε τον σύζυγό σας και να βοηθήσετε να μεταφέρετε τα ψώνια για την μαμά ή τον μπαμπά σας; Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δίνουν χρόνο στην οικογένειά τους και έχουν αναπτυγμένες σχέσεις με τους γονείς τους. Έτσι υπάρχουν και λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αν αφιερώσετε τουλάχιστον ένα μικρό μέρος της ημέρας σας μόνο στην οικογένειά σας, αν και μπορεί να είστε απασχολημένοι κατά καιρούς, αυτή η σύνδεση με τους δικούς σας ανθρώπους, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχει.

 

Επιλέγουν να είναι ευγενικοί
Οι άνθρωποι το εκτιμούν βαθιά όταν είστε ευγενικοί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για κάποιον, ή ακόμη και να απαντάτε με ένα «γεια» όταν σας χαιρετούν. Παρατηρείτε πώς η διάθεσή τους αλλάζει για λίγο; Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία σας με ευγένεια μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εβδομάδα, την ημέρα και ακόμη και τον μήνα. Οι ευτυχείς άνθρωποι δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις θετικές σχέσεις με τους ανθρώπους, ενώ αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. Το να είμαστε ευγενικοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό.

Έυη Μακαβέλου

Θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω νέα μέρη, να ταξιδεύω, να απαθανατίζω τις στιγμές και να καλλιεργώ το νου. Προσπαθώ μέσα από τα άρθρα μου να μοιράζομαι τις σκέψεις μου κι όσα περισσότερα μπορώ από τα πράγματα που βλέπω στον κόσμο και στην πόλη που ζούμε, την Αθήνα!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found