to top

Εσείς πόσο γελάσατε σήμερα;

Ναι, είμαστε σε μια εποχή πλέον, που η καθημερινότητα μας κατακλύζεται από δυσάρεστα γεγονότα, από καταστροφές και πολλά παρόμοια συμβάντα που μας …μαυρίζουν.  Πάντα όμως η νύχτα ακολουθείται από τη μέρα, το σκοτάδι από το φως, το κακό από το καλύτερο….

Το γέλιο είναι υγεία.
Είναι μεταδοτικό, σου φτιάχνει τη διάθεση, σου ανεβάζει την ψυχολογία, σε ομορφαίνει.
Σε κάνει να ξεχνάς το κακό που είδες ή άκουσες πριν από λίγο.

Το γέλιο είναι μαγνήτης.
Σου φέρνει τους γύρω σου πιο κοντά σου, ενώ αν σε διακρίνει η μιζέρια οι άλλοι απομακρύνονται.
Βλέπεις έναν άνθρωπο και μπορείς ως και να τον ερωτευτείς από το χαμόγελο του.

Σκεφτείτε λίγο.
Πόσοι από εμάς κάναμε κίνηση να πλησιάσουμε έναν αγέλαστο άνθρωπο?
Μόνο αν τον γνωρίζαμε και ξέραμε ότι κάτι τον απασχολεί, στην ιδέα να τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα.
Από την άλλη, βλέποντας ένα πρόσωπο γελαστό, φτάσαμε σε σημείο μέχρι κ να το φλερτάρουμε!|
Γιατί είναι έμφυτο του ανθρώπου να γελάει, και αυτό αποζητάει ενστικτωδώς.

Η χαρά είναι επιλογή μας.
Είναι μια απόφαση του μυαλού μας, για το πόσο χρόνο και χώρο θέλουμε να δώσουμε σε σκοτούρες και άσχημα γεγονότα και να τους επιτρέψουμε να μας χαλάσουν το χαμόγελο μας.

Το γέλιο είναι φάρμακο.
Είναι αναζωογόνηση.
Είναι ευεξία!

Women laughing together on boat

Βρες κάτι που βλέπεις ότι σου δίνει χαρά. Μια καλή ταινία, με παρέα, ένα επιτραπέζιο, μια βόλτα σε λούνα πάρκ. Άσε τη σκοτούρα της δουλειάς, της ρουτίνας για λίγο, κ αύριο εκεί θα είναι! Σκέψου μόνο πράγματα που σε κάνουν να γελάς! Δουλεύει, θα το δεις!

Δίνει θετική αύρα και εισπράττεις θετικά γεγονότα, χαρμόσυνες ειδήσεις…είναι αλυσιδωτή αντίδραση. Το καλό φέρνει το καλύτερο. Στη βροχή περιμένεις πάντα το ουράνιο τόξο γιατί αυτό είναι που θες να δεις στο τέλος, το «καλό του πράγματος», και όσο και αν αγαπάς τη βροχή εκείνο είναι που θα σε κερδίσει μόλις εμφανιστεί.

Δεν είναι τυχαία η φράση «το γέλιο είναι ζωή» ούτε ερήμην γίνονται μελέτες επ’αυτου, που και τι οφέλη έχει η παρουσία του γέλιου στη ζωή μας.

Έχει πολλά να μας προσφέρει, φτάνει να το επιλέξουμε!

Το γέλιο ενός μωρού, θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις προηγούμενες εικόνες που είχες στο μυαλό, μια κωμωδία θα σε κάνει στο τέλος της μέρας να ξεχάσεις πόσο μπορεί να σε εκνεύρισε ο προϊστάμενος στο γραφείο για τους στόχους που δεν πιάσατε αυτό το μήνα και τα άκουσες εσύ.

Εσύ επέλεξες να την δείς, ώστε να σου φτιάξει η διάθεση σου και να μην κοιμηθείς με εκείνο το γκρίζο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σου.

Το γέλιο είναι επιλογή!!!!

 

 

 

 

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found