to top

Εμβόλιο για τον ιό της ανθρώπινης βλακείας δε θα υπάρξει ποτέ

Σεπτέμβρης 2020. Έχουν συμβεί τόσα γεγονότα έως σήμερα, τόσο σημαντικά και σοβαρά, που θα έπρεπε όλοι να έχουμε περισσότερη αντίληψη.Να έχουμε πλήρη εικόνα των καταστάσεων ώστε να έχουμε πάρει τα μαθήματα μας. Να ξέρουμε πια, πως πρέπει να εξαλείψουμε τα προβλήματα και όχι να τα δημιουργούμε. Να φερόμαστε με σεβασμό στη φύση και στον συνάνθρωπο μας. Είναι τόσο απλό. Είναι τόσο καίριο. Είναι ζήτημα της ύπαρξης μας.

Τα τελευταία χρόνια ζω στη Ρόδο. Ήρθα εδώ κι όλα έγιναν πολύ. Πολυ κίνηση στους δρόμους, μεγαλύτερες αποστάσεις. Παραπάνω ώρα για να φτάσεις στον προορισμό σου , τη στιγμή που στη μικρή Σύρο, δε χρειαζόταν ορισμένες φορές ,ούτε καν να πάρεις κάποιο μέσο μεταφοράς. Και κάπως έτσι άρχισα να γίνομαι σπιτόγατος. Όμως τώρα καλούμαι να βγαίνω καθημερινά από το σπίτι να πηγαίνω τη μικρή μου στον παιδικό σταθμό.

 

Είναι πρωί, είμαστε στο αμάξι ήρεμες και χαρούμενες, παίρνω τη στροφή Και βλέπω τον μπροστινό οδηγό του αυτοκινήτου να πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο! Κολλάω το πρόσωπο μου στο τιμόνι και σαν να με ακούει όλη η ανθρωπότητα , λέω με σθένος “Αλήθεια τώρα; Αλήθεια; Υπάρχει άνθρωπος που πετάει το τσιγάρο του από το παράθυρο το 2020;”

Σε δευτερόλεπτα παρατηρώ πως έχει αέρα και απομνημονεύω τη πινακίδα του. Σε ένα τόσο ωραίο μέρος με δάση που ακόμα θρηνούμε από τις φωτιές, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη άνθρωπος που το κάνει αυτό; Αδιανόητο όταν ήδη τη προηγούμενη μέρα, μας στάλθηκε ειδοποίηση για την επικινδυνότητα του καιρού για πυρκαγιές. Κανονικά το 112 θα πρεπε να χτυπάει κάθε πρωί μαζί με το ξυπνητήρι και να λέει “Κίνδυνος ηλιθιότητας σήμερα, μην είσαι εσύ αυτός που θα τη κάνει.”

Στα 3 χιλιόμετρα παρακάτω , είναι ένας κύριος με τη μηχανή, μιλάει στο τηλέφωνο φορώντας μάσκα, Όχι κράνος! Και πηγαίνει με 20 ενώ άλλοι πίσω να κορνάρουν.

 

Από τους ανθρώπους πρέπει να προστατευτούμε τελικά. Με κυρίευσε φρίκη. Πως ζείτε εσείς έτσι στον έξω κόσμο; Γιατί δεν αλλάζετε κάποιες καταστάσεις όταν είναι τόσο απλές; Γιατί ενώ γίνονται τραγικά συμβάντα όπως η φωτιά στο Μάτι, εσείς ακόμα δε μπορείτε να κατανοήσετε όλα αυτά; Γιατί δε μπορείτε να αντιληφθείτε πως οδηγώντας προσεχτικά θα μειωθούν τα τροχαία; Απορώ και τρομάζω για μια ανθρωπότητα που στον αιώνα που ζούμε , συμπεριφέρεται ακόμα λες και είμαστε των σπηλαίων.

Τραγική η εικόνα του 2020. Μάσκες πεταμένες παντού. Γιατί δεν έφτανε στον δόλιο τον πλανήτη όλο το υπόλοιπο σκουπίδι, ήρθε να προστεθεί σα νέο must και η μάσκα. Που δεσπόζει στα πιο πολυσύχναστα μέρη του κάθε τόπου, να την δει ο κάθε τουρίστας που θα έρθει ,μαζί με το αξιοθέατο παρέα. Αποτσίγαρα στις παραλίες. Μια ακόμη αδιανόητη διαπίστωση.

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά σε τραγικά μεγάλο βαθμό. Δεν νιώθουμε τίποτα πια. Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση στο απόλυτο μηδέν. Και μετά μας φταίει ο κορονοιός και η εκάστοτε κυβέρνηση , όταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και δυστυχώς εμβόλιο για τον ιό της ανθρώπινης βλακείας δε θα υπάρξει ποτέ.

Νίνα Ρηγούτσου

Ρομαντική και ονειροπόλα...παραδοσιακή Και απόλυτη λογική και δίκαιη. Yδροχόος, αθεράπευτα ελεύθερη, η παιδική ψυχή μου είναι περήφανη για τον ενήλικα εαυτό μου και για την υπέροχη οικογένεια μου... Eιμαι παντρεμένη με τον Sport Billy σε έκδοση μηχανοβιου Ψάλτη και μεγαλώνω μια μικρή Βλαχοπούλου.. Κατάγομαι από τη λατρεμένη και αλησμόνητη Σύρο αλλά ζω τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο ως ερωτικός μετανάστης.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following