to top

Είμαι σκορπιός. What’s your Superpower; 27.000 απλά βήματα να κατανοήσεις έναν Σκορπιό

Είμαι σκορπιός. What’s your Superpower; 27.000 απλά βήματα να κατανοήσεις έναν Σκορπιό

O Σκορπιός είναι ένα παιδί. Καλό, αθώο και συνάμα πονηρό, από την φύση του μελαγχολικό και συνάμα παιχνιδιάρικο. Όλα αυτά μαζί. Χωρίς καμία ισορροπία και ζυγαριά μέσα του. Ρομαντικός, σαγηνευτικός, τρομακτικά εμμονικός, με μία καλπάζουσα «ψυχωτική» κι αντιδραστική συμπεριφορά αν του κεντρίσεις το ενδιαφέρον.

Είμαι σίγουρη 9 στους 10 αν ερωτηθούν για το ζώδιο αυτό θα απαντήσουν κατευθείαν με  επιφωνήματα τύπου «ωχ» ή «απάπα» και θα ακουμπήσουν ταυτόχρονα το σημάδι τους από ένα σκορπιό από κάποτε τους είχε δαγκώσει.

Δεν θα διαψεύσω και δε σκοπεύω να ωραιοποιήσω καταστάσεις και χαρακτηριστικά! Θα κάνω μία μικρή προσπάθεια να μεταφέρω την ζωδιακή αυτή παρεξήγηση που επικρατεί μέσα σε λίγες λέξεις.

 

 

Ο Σκορπιός είναι ένας γλυκός τύραννος ενίοτε αιμοβόρος (ως επί το πλείστον). Σε ό,τι περιγράφω η φράση κλειδί είναι μόνο μία. Αρκεί να τον ενδιαφέρειςΑν η δουλειά του είναι τέτοια που τον γεμίζει και του προσφέρει προκλήσεις (άλλη μια λέξη κλειδί), θα αφοσιωθεί όσο κανείς. Κάνοντας πράγματα που πραγματικά τον εξελίσσουν, ένας σκορπιός μπορεί να απογειωθεί.

Αν έχεις φίλο Σκορπιό, ξέρεις πως μπορείς να στηριχθείς επάνω του σε οτιδήποτε κι αν έρθει. Είναι γεννημένος για δύσκολες αποστολές! Υπερπροστατευτικός με όσους θεωρεί φίλους και οικογένεια, μαζί του θα απολαύσεις άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές στιγμές. Σε όλα αυτά οφείλω να προσθέσω την ψυχολογική μετάπτωση που τον διακατέχει η οποία από Σκορπιό σε Σκορπιό διαφέρει.

 

 

Αν κολλήσει κάπου δύσκολα ξεκολλάει. Ξέρει να βάζει στόχους και απολαμβάνει να πετάει βελάκια (και όποιον πάρει ο Χάρος κάποιες φορές) μέχρι να τον πετύχει. Δεν έχει σκοπό να πληγώσει εκτός αν διανύει τραυματική εμπειρία (αρκετά συχνό φαινόμενο της ζωής του). Αγαπά την υπερβολή και το δράμα. Απολαμβάνει πολύ τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (βλέπε δράμα, περπάτημα μέσα στην βροχή και πόρτες που χτυπάς και δεν ανοίγει κανένας).

Δραστήριοι, συνδυαστικοί και χαμαιλέοντες δεν είναι ποτέ βαρετοί στην παρέα και πάντα θα σε οδηγήσουν σε μονοπάτια που δεν ήξερες πως υπάρχουν. Ακόμα και το σκοτάδι παρέα με έναν Σκορπιό είναι όμορφο.

Αντιδραστικοί, με μία ελαφριά θλίψη που πηγαινοέρχεται μέσα στην ημέρα περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές, κατάσταση αρκετά κουραστική για όποιον συναναστρέφεται μαζί του, μα έχει ένα χάρισμα να σε κάνει να ξεχνάς τα σκαμπανεβάσματα σου,  γιατί απλά όταν θα σε πάρει μαζί  στα ψηλά θα σου κοπεί η ανάσα από την θέα. 

 

 

Ο Σκορπιός είναι απρόβλεπτο πλάσμα. Ξαναλέω αν τον ενδιαφέρεις, θα στα δώσει όλα ανεπιστρεπτί κάνοντας τα πάντα να ζήσετε υπέροχες στιγμές μαζί.  Τώρα αν κάνεις το λάθος και τον πληγώσεις είτε στεναχωρήσεις ένα πιθανό σενάριο είναι να βρεθείτε στα ΚΑΠΗ για μπιρίμπα στα 80 σας και όταν θα χάσεις (γιατί σίγουρα θα χάσεις) να κάνει high five με την ομάδα του και να τσιρίξει κοιτάζοντας σε στα μάτια «αυτό ήταν για τότε που με άφησες να περιμένω και δεν ήρθες ποτέ».

 

Έχει εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη!
Δε ξεχνά. Δε συγχωρεί. Εκδικείται. 

Είναι εγωιστής. Είναι ευσυγκίνητος. 
Είναι καλοπερασάκιας.

Εγώ πάντως νομίζω πως μια δοκιμή, θα σας πείσει!

 

#LIVEYOURMYTHWITHASCORPIO

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found