to top

Dubai – Κορυδαλλος σημειώσατε αμνησία

Το πώς κρατήθηκα Τασία μου και δεν την άρπαξα από το μαλλί στο τραπέζι του γάμου, ένας Θεός ξέρει. Άκου εκεί! Η Βασιλική από τον Κορυδαλλό να μου λέει ότι στο Dubai και το Abu Dhabi η ζέστη είναι διαφορετική από της Αθήνας;! Δεν αντιλέγω Τασία μου. Εκεί το θερμόμετρο υπό σκιά χτυπάει και 50 βαθμούς, αλλά έχει ένα Mall που είναι η μισή Αθήνα σε έκταση: από κρεοπωλεία μέχρι τσαγκάρη βρίσκει κανείς εκεί μέσα! Και μέσα στο Mall η θερμοκρασία είναι στους 24 βαθμούς, το πολύ, για να έχει η Βασιλική από τον Κορυδαλλό την διάθεση να αγοράζει το κοτόπουλο για Κυριακάτικο τραπέζι.

Να μου λέει ότι η ζωή είναι καλύτερη εκεί κάτω με ένα ύφος μεγαλειοτάτης. Σε κάθε φράση της να τονίζει την ησυχία, την καθαριότητα στην πόλη. Άλλος αέρας σου λέει. Το βλέπεις στις γυναίκες εκεί. Γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Με φωνή. Που τολμούν να πατήσουν το πόδι στους άντρες τους και ας είναι το φετινό συλλεκτικό Manolo των 500€. Έχει ξεχάσει, όμως το Κορυδαλλό και τις μέρες που ζούσε σε ένα διαμέρισμα των 75 τ.μ. με τρία παιδιά ,την Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη με τις κόρνες και τις νταλίκες για το Πειραιά και την λαϊκή που είχε κάθε Τρίτη κάτω από το σπίτι της. Που φώναζε στον άντρα της όταν έκλεινε 12ωρο το air-condition ανοιχτό για το πόσο θα της έρθει ο εκκαθαριστικός της Δ.Ε.Η.! Που είχε ένα ταγέρ Χριστούγεννα-Πάσχα για την εκκλησία και την έβγαζε με ένα ζευγάρι παπούτσια και δεν το άλλαζε μέχρι να το πάει για τρίτη φορά στο τσαγκάρη.

Τώρα η Βασιλική έχει άλλον αέρα. Στο γάμο έπρεπε να την δεις: παπούτσι Manolo, ταγέρ Cocco με τσάντα από τον ίδιο Οίκο και κοσμήματα Cartier. Παιδί μου, η μισή εκκλησία κοίταζε το ζεύγος και η άλλη μισή έβγαζε ακτινογραφίες την Βασιλική! Τη Βασιλική! Που μου έβαζε το εμπριμέ σακάκι με τις βάτες, με μπεζ μπλούζα, καφέ φούστα και μπεζ παπούτσι και καμάρωνε στην Ανάσταση του ’92. Το λέει και το καμαρώνει: έχω γιο χειρούργο με πέντε μεταπτυχιακά και Master στη Θωρακοχειρουργική και διευθυντής στο τμήμα Θωρακοχειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο του Abu Dhabi. Όποτε κατεβαίνω στο Abu Dhabi μένω στο 4ο δωμάτιο του ξενώνα που έχουν στο σπίτι του, εκτός φυσικά του κεντρικού οικήματος. Και ξέρεις, να μου λέει, το τοπικό περιοδικό People τον κατατάσσει στους 5 πιο γοητευτικούς εργένηδες της πόλης. Ποιον; Τον Κωστάκη της Βάσως! Που είχε βάλει φωτιά σε όλες τις γάτες τις γειτονιάς όταν ήταν 5 χρονών, είχε βάψει όλους τους τοίχους της γειτονιάς με spray με το σύνθημα “Ρούλα, σ’ αγαπώ και ας τα έχεις με τον Γρηγόρη!” στα 17 του -και ξέρεις, το Γρηγόρη με γιώτα όλα! Τσάμπα τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα στην Νεοελληνική Γλώσσα που του πλήρωνε η Βασιλική. Το έβλεπα κάθε μέρα στα ρολά του κυρ Βαγγέλη, που έχει την ΕΒΓΑ στη γειτονιά μας και το μάτι μου έκανε ελεύθερη πτώση από την ανορθογραφία του- και είχε κάψει όλους τους κάδους της γειτονιάς τότε, με τα επεισόδια επί Αρσένη, επειδή λέει έδινε άλλο Mood στη διαδήλωση!

Που πέντε φορές Παναγία μου να πηγαινοέρχεται από τον ξενώνα στο κύριο σπίτι και αυτές με καρεκλοπόδαρα Παναγία μου! Και να της σπάσει και το τακούνι στο δρόμο της 3ης φοράς! Ε, μα Τασία μου! Κρατήθηκα όμως. Κυρία η Θεώνη στο γάμο. Έχασες που δεν ήρθες πάντως. Πες μου, τι κέρδισες που πήγες στα λουτρά της Ύπατης τέτοια εποχή;! Σου ρίχτηκε ο παραγιός του Τάσου, που έχει το βουλκανιζατέρ στη γωνία; Λέγε … Πεθαίνω με τα γκομενικά σου μωρή και το ξέρεις! Αλλά, σου έχω κ εγώ νέα.

Θυμάσαι που είχε δει η Μαρίνα, αρχές του Ιούνη, στο βενζινάδικο προς το Δασκαλειό, έναν νεαρό με τατουάζ, ψηλό, με γυμνασμένο και μαυρισμένο από τον ήλιο κορμί και μελαχρινό στα χρώματα και αφότου ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε μαζί της στο εξοχικό της δεν τον είχαμε δει ποτέ; Ε, όταν γυρνάγαμε από τον γάμο για να φύγουμε για το εξοχικό της Ντίνας, φρενάραμε λίγο έξω από το συγκεκριμένο βενζινάδικο. Και ήταν εκεί Τασία μου. Ένα σου λέω: άλλο να στο περιγράφει η Μαρίνα, άλλο να βλέπεις live έναν Θεό να σου βάζει βενζίνη! Παιδί μου, με το που έκλεισε την μηχανή η Ντίνα και ενώ ερχόταν το παλικάρι, κουμπώσαμε και οι τρεις μας από ένα Adalat υπογλώσσια μπας και συνέλθουμε και δεν μείνουμε στον τόπο. Αφού έβγαλα Τασία μου τα λεφτά για να τον πληρώσω -κράταγα 50€ πάνω μου- και στο τσακ δεν έβαλα τα ρέστα στο τζιν του κλείνοντας το μάτι μου και λέγοντας του «Ευχαριστώ για την ανακοπή που μου χάρισες αγορίνα μου. Αυτά για το καφέ σου!»

Που παρεμπιπτόντως, αν δεν είχα βάλει πέρσι το τελευταίο μοντέλο Βηματοδότη/Απινιδιστή, δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ τώρα να σου περιγράφω τα γεγονότα. Η δε Ντίνα δίπλα μου, να κάνει εισπνοές με την φιάλη και η Κούλα πίσω να παίρνει πίεση και σφυγμούς! Η Κούλα πήρε ΚΑΙ ένα Aprovel των 300 παρακαλώ, μπας και προλάβει τον δείκτη και δε δείξει 22 τη μεγάλη! Φύγαμε από το βενζινάδικο και για τα επόμενα 10χλμ οι σφύξεις δεν είχαν κατέβει κάτω από 100/λεπτό. Αλλά, έχω να το λέω: έχω να δω τέτοιο υπάλληλο από τότε που τραβιόμουν με Βαγγέλη, τον ανιψιό του Στράτου που μου σήκωσε το αυθαίρετο στο Καπανδρίτι. Εκεί να δεις πίεση και σφύξεις. Το 22 της Κούλας τότε ήταν της μικρής μου!

Πως νομίζεις ότι σήκωσα τον 2ο όροφο στο σπίτι; Βέβαια .. Τον 2ο χρόνο που είχα ολοκληρώσει το σπίτι, τότε έκανα το χειρουργείο στη καρδιά. Και από τότε, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οι μπαταρίες μου είχε πει τότε ο γιατρός, θα αντέξουν ακόμα και ηλιακή καταιγίδα, όπως αυτή που περάσαμε πέρσι και είχε πέσει το facebook για 3 ημέρες. Θυμάμαι εκείνες τις μέρες μίλαγα με τον Έκτορα. Να σου πω, λαϊκή πήγες σήμερα; Τι πήρες; Βρήκες βλίτα; Την ώρα που κατέβηκα εγώ είχαν εξαφανιστεί! Φραγκόσυκα δε πήρες όμως, που τα είχε 0,50€ το κιλό;! Από τον πεζόδρομο πέρασες, που συναντά τους πάγκους με τα λαχανικά; Α, πέρασες!

Ένα ψηλό, γυμνασμένο παλικάρι, ξανθό με γαλανά μάτια, που έχει τον πάγκο του μπροστά από την Καθολική Εκκλησία, στα τρία τετράγωνα πιο κάτω από εμάς και πουλάει βερίκοκα, ανανάδες, μπανάνες και ροδάκινα, τον έχεις παρατηρήσει καθόλου ή είσαι ακόμα κολλημένη με τον Παντελή με το 3ο πάγκο με τα ψάρια από τα δεξιά της Εκκλησίας, που σε άφησε για την Μελίνα, που έχει τα είδη υγιεινής στο πεζόδρομο;!

Α, τον είδες, Τασία μου! Και; Τι σου προσέφερε; Παναγιά μου … !
Μίλα Τασία και άσε τον παραγιό του Τάσου. Πόσο στον έδωσε τον «ανανά» του;!
Σβήνω Τασία μου …
Ο βηματοδότης Τασία μου …

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following