to top

..and it’s time!

Και έρχεται η ώρα που αναθεωρείς τα πάντα στη ζωή σου. Μην βιαστείς να πεις μπα, ίσως απλά δεν έχει γίνει κάτι ακόμα αφορμή γι’αυτό ή ίσως έχεις στρωμένες τις προτεραιότητες σου, οπότε δεν σου χρειάζεται. Το καταλαβαίνεις όμως.

Είναι πραγματικά σαν ένα τρένο που σε χτυπάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε εκτινάσσει χιλιόμετρα μακριά. Μπορεί να σου αφήσει κάποιες ελαφρές αμυχές ή να σε χτυπήσει άσχημα, εκεί όμως αρχίζεις να βλέπεις έτσι ξαφνικά τα πράγματα αλλιώς….

Περπατούσες υπνωτισμένος σίγουρα, και το χτύπημα σε συνέφερε. Και έτσι κάπως, βάζεις ξανά από την αρχή τις προτεραιότητες της ζωής σου σε τάξη.

Δεν αφήνεις σε δεύτερη μοίρα ποτέ τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου, τους δικούς σου την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, όμως μοιράζεις την τράπουλα σου πλέον διαφορετικά, και κάνεις εσύ τώρα το παιχνίδι.

 

Εξάλλου πρέπει να είσαι κι εσύ καλά για να έχεις καλά κι εκείνους, οπότε σίγουρα θα σε καταλάβουν όσοι σε αγαπούν – για τους υπόλοιπους δεν σε νοιάζει καν.Δεν ζούμε για πάντα.Ούτε έχουμε συμβόλαιο να δούμε ως που θα φτάσουμε για να κάνουμε τα όσα θέλουμε, ονειρευόμαστε και αναζητούμε.

Κι αν τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε να μην καταφέρουμε να αφήσουμε ένα δυνατό σημάδι μας πάνω σ’ετούτη τη γη, ας απολαύσουμε τουλάχιστον το δώρο της ζωής που μας δόθηκε. Δεν χρειάζεσαι πολλά, το μυστικό είναι να απολαμβάνεις τα μικρά της ζωής. Απομακρύνσου από την κακία και τη μιζέρια. Είναι μικρόβια κολλητικά που μόνο αν φύγεις από δίπλα τους θα πάψουν να αναπτύσσονται και να κινδυνεύεις.

Διάλεξε μικρά πράγματα να απολαμβάνεις, ένα καφέ, μια μικρή βόλτα, μια ποιοτική συζήτηση με έναν άνθρωπο που εκτιμάς και κάθε σου μέρα θα είναι όμορφη.Μείνε με ευχάριστους ανθρώπους που δεν βλέπουν το ποτήρι ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο, αλλά με δυνατότητα όταν αδειάζει να το γεμίζουν. Που βλέπουν τη ζωή μισογεμάτη και καθ’ ένα γεγονός που συμβαίνει είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να την γεμίζουν ακόμα πιο πολύ.

 

Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και άφησέ την να σε συνεπάρει.
Βάλε ένα καλό κρασί, κάποιο που δεν γνώριζες, και απόλαυσέ το ήρεμα, αργά γουλιά γουλιά. Ανακάλυψε κάθε πτυχή της γεύσης του και παρέα με ένα καλό βιβλίο άφησέ το να σε ταξιδέψει κάπου που δεν έχει τύχει να πας ποτέ. Και ξέρεις κάτι?

Βαλ΄το σκοπό να πας.. Όχι όνειρο. Στόχο!

Τα όνειρα είναι για τον ύπνο μας και όπως λένε «ο ύπνος είναι ένας μικρός θάνατος» για να ανασυνταχθούμε και να ξυπνήσουμε το πρωί πιο δυνατοί. Οι στόχοι είναι για να μας κάνουν να προχωράμε βήματα μπροστά!

Δεν λέω, κάθε μέρα δεν είναι ίδια, και θα υπάρξουν και τα ζόρια και οι στεναχώριες αλλά αν «μείνεις κάτω» πάντα θα δείχνουν μεγαλύτερα από εσένα.

Σήκωσε το ανάστημα σου και μείνε πάνω από αυτά, προσπέρασε τα καν΄τα να δείχνουν ασήμαντα. Πόσο να κάτσεις να στεναχωρηθείς και τι θα βγει από αυτό?

Κι αν σε χαλάει κάτι φύγε. Ταξίδεψε! Όπου μπορείς, δεν είναι απαραίτητο να πας κάπου μακρυά αν δεν έχεις τη δυνατότητα. Δες άλλα μέρη άλλους κόσμους άλλες κοινωνίες. Άφησε το διαμέρισμα σου τη ρουτίνα σου και πάρε μαζί σου μόνο μια βαλίτσα οξυγόνο. Μόνος ή με παρέα.

 

Να μη σε νοιάζει μια φορά αν αργήσεις το πρωί, να πας μια βόλτα, να χαμογελάσεις στους γύρω σου έτσι χωρίς λόγο. Να καθίσεις να φας ένα φαγητό άγνωστο, που δεν το ξέρεις αλλά δεν θα φοβηθείς να το γευθείς. Πέταξε ρολόγια και τηλέφωνα, κανένας κόσμος δεν καταστράφηκε ποτέ επειδή έλειψες κάπου για λίγο.

 

Και όταν έρθει η ώρα της επιστροφής μη λυπάσαι γιατί υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί λόγοι να γυρίζεις κάθε φορά: για να είσαι και πάλι με οτι έχεις επιλέξει να ασχολείσαι και να αγαπάς, και για να μπορείς πάλι να ξαναφύγεις.

Η ουσία της ζωής δεν είναι σε αυτά που πληρώνουμε το κόστος, αλλά σε αυτά που δίνουμε την αξία.

Δες τα πράγματα αλλιώς.

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found