to top

Αγοροκόριτσο

Έχεις γνωρίσει σίγουρα κάποια κοπέλα που έχεις ακούσει να την χαρακτηρίζουν έτσι.

Που δεν της αρέσει να ασχολείται τόσο φανατικά με ρούχα, ψώνια, νύχια και μαλλιά, που θα τη δείς να βλέπει ποδόσφαιρο ίσως, ή αγώνες με μηχανές και αυτοκίνητα….

Που θα προτιμήσει αντί τις κυριακές να τις αναλώνει μόνιμα με φίλες στις καφετέριες, να φάει τα χέρια της να μαστορέψει να κατασκευάσει, να δημιουργήσει…

Που τα χόμπι της δεν είναι τόσο «κλασσικά γυναικεία» και που δεν θα προτιμήσει μια εκδρομή σε ένα ακριβό γαλλικό προορισμό, αλλά ένα ταξίδι ξαφνικό με μηχανή για ένα σκ με άγνωστο προορισμό και 2 ρουχαλάκια σε ένα σακίδιο πλάτης.

 

Αυτές οι γυναίκες συχνά γίνονται θέμα συζήτησης.
Σαν κατι το «εξωγήϊνο» το παράξενο, το μη φυσιολογικό.

 

Θα τις δείς σε αντρικές παρέες, θα έχουν ίσως περισσότερους φίλους παρά φίλες.  Θα αποτελούν θέμα συζήτησης από πολλές γυναικείες παρέες και στην πλειοψηφία όχι με καλή πρόθεση, για τις ασχολίες και τη ζωή τους… από την άλλη μεν, κ αυτές οι γυναίκες επειδή ακριβώς είναι κάπως πιο «ιδιαίτερες», δεν παρασκοτίζονται με το τι θα πει ο κόσμος και οι γύρω τους.

Κάνουν αυτό που τους αρέσει όσο ιδιαίτερο ή ιδιόμορφο και αν είναι, γιατί πολύ απλά ζουν τα όνειρά τους και ξέρουν πως νόημα έχει ότι σε γεμίζει και σου δίνει χαρά, και όχι ότι πολύ απλά «προσαρμόζεται» σε κλισέ, σύνολα και ομαδοποιήσεις.

Καταπιάνονται με βαριές ασχολίες και βαριούνται αφόρητα τις δουλειές του σπιτιού, γεμίζουν τη μέρα τους δημιουργικά και νομίζεις πως δεν θέλουν να ξεκουράζονται ποτέ.

Βαριούνται εύκολα τις στάσιμες καταστάσεις και πολλές φορές αποδεικνύεται πως δεν «κανουν» για μονιμες σχέσεις.

Δύσκολοι χαρακτήρες να διαχειριστείς , μιας και θα σου φανεί σε κάποιες στιγμές σαν να έχεις να κάνεις με άλλον έναν άντρα πέραν του εαυτού σου στη ζωή σου.

Έχουν άποψη δυναμισμό, κάνουν πράγματα που θα μπορούσαν να είναι αντρικές δουλειές και μάλιστα κάποιες φορές δεν θέλουν και κανέναν να μπερδεύεται σε αυτές…

 

Συχνά παρεξηγούνται όμως, και μοιραία αυτό λειτουργεί εις βάρος τους….γιατί αντιμετωπίζονται και σε καταστάσεις που δεν πρέπει, σαν άντρες.

Έχουν όμως και αυτές ευαισθησίες, και μάλιστα δύσκολα θα μπορέσεις να τις δείς.Είναι καλά κλειδωμένες και δεν θα στις αποκαλύψουν ίσως ποτέ. Θα το καταλάβεις μόνο με τον καιρό και τη συμπεριφορά τους.

 

Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα μπορέσεις να συμβιώσεις ή να συνεργαστείς ιδανικά, όμως αν το καταφέρεις θα είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερο. Αναλόγως λοιπόν τι θες, κάνε μια τέτοια παρέα και σίγουρα θα σε εκπλήξει.

Τώρα το αν θα είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα, αφορά πολύ και τις δικές σου «αντοχές» …αν μπορείς να διαχειριστείς μια αντρική ψυχή σε γυναικείο σωμα….

Μαρια Τσακίρη

Γέννημα αλλά όχι θρέμμα της Σύρου, πέρασαν αρκετά χρόνια περιπλάνησης σε τόπους κατοικίας, εσωτερικής δόμησης και ψυχολογίας και ούσα λάτρης του καλοκαιριού κ της θάλασσας μόνο νησί μου ταιριάζει τελικά! Σταθερά πλέον στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (αν μπορούσα στα Bora bora θα πήγαινα) να φωτογραφίζω είτε με τη μηχανή μου είτε με κείμενα, όλα όσα ζω ή προσδοκώ, με ενα yolo σαν συννεφάκι σκέψης πάνω μου, μιας κ θεωρώ οτι είναι η πιο μεγάλη αλήθεια της ζωής μας! Λατρεύω τις αλλαγές και κάνω άνετα κ με κάθε ευκαιρία,γιατι δε μπορώ τα στάσιμα κ βαρετά πράγματα! Τα "λέμε" λοιπόν.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found