to top

7 Δευτερόλεπτα

Ξέρεις, καθόμουν κι έβλεπα μια έρευνα τις προάλλες. Έλεγε για τον έρωτα. Και κάποιοι επιστήμονες λέει κάπου εκεί στο Χάρβαρντ υποστήριζαν ότι για να ερωτευτεί κάποιος αρκούν…7 δευτερόλεπτα! Για να μην μπερδευτούμε, ο χρόνος είναι από τη στιγμή που θα διασταυρωθούν τα βλέμματα μέχρι να λειτουργήσει η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου! Κι από εκεί κι έπειτα ξεκινάει το παραμύθι!

Σκεφτόμουν μετά σε όλη τη διαδρομή γυρνώντας σπίτι και κατέληξα ότι ή αυτοί δεν έχουν ίχνος επιστημονικής εκπαίδευσης ή εμείς έχουμε ξεφύγει τελείως από την έννοια του έρωτα! Και πραγματικά προσπαθούσα να αναλογιστώ για πιο λόγο να κρυβόμαστε γύρω από τις παραμέτρους που απαρτίζουν τα δευτερογενή θέματα και να κλείνουμε τα μάτια στον πυρήνα αυτής της κατάστασης που χρειάζεται μόλις….7 δευτερόλεπτα!!!

 

Και βλέπουμε το αντίπαλο δέος και παθαίνουμε την πρώτη ζημιά!Κι αμέσως αρχίζει ένα υστερικό παραλήρημα με εγκλωβισμένες σκέψεις από το παρελθόν! Από αυτά που μας πόνεσαν!!! Όχι γιατί απαραίτητα έφταιγε το άλλο μέλος της ιστορίας!Ξέρεις ε..μπορεί να ήταν και δική σου ευθύνη λόγω απειρίας και υπερβολής!!!Και ενώ σου βγάζει στοιχεία όμορφα που σε ηρεμούν και σου χαρίζουν χαμόγελο εσύ εκεί!!Στο διαρκή αγώνα να απαξιώσεις αυτό που “ΜΠΟΡΕΙ”και να υπάρχει!! Άκου, αυτό μπορεί και να υπάρχει…Εσύ σίγουρα δεν υπάρχεις!Για τον πολύ απλό λόγο ότι έχεις βαλθεί να το σκοτώσεις πριν καν γεννηθεί!Δεν πατάς στα πόδια σου..φαίνεται ξεκάθαρα!Έχεις μια αμυντική διάταξη άνευ προηγουμένου κι έχεις μπλέξει σε ένα διαρκή αγώνα να αμφισβητείς ότι όμορφο σου προκαλεί ακόμα κι από την πρώτη μέρα ή έστω τις πρώτες μέρες!!(δεν θα πω τα 7 δεύτερα γιατί θα φανώ εξωπραγματικός)!Κι όλο αυτό γιατί αν πίστευες στον εαυτό σου δεν θα αμφισβητούσες αυτά που έβλεπες αλλά θα προσπαθούσες να τα υποστηρίξεις!!

Ξέρεις ε? Το έχεις εγκλωβίσει πολύ σε ημερομηνίες!Μετά από τόσο χρόνο θα είναι νορμάλ να συμβεί αυτό,μετά από τόσους μήνες πρέπει να πούμε αυτό. Σώπα ρε, σοβαρά? Άκου για να καταλάβεις. ΕΡΩΤΑΣ λέγεται, όχι συνθήκη της Λωζάνης! Αυτό κάποια στιγμή πρέπει – επιτέλους να το καταλάβεις γιατί στο τέλος θα τα χάσεις όλα! Είδα και που εφάρμοζες χρονικά δεδομένα, πάλι καλά που εξελίχθηκε!

 

giphy

 

 

Έχω λοιπόν να σου δώσω δύο στοιχεία να σκέφτεσαι:

⇒Το πρώτο είναι να μάθεις να λειτουργείς ανεξάρτητα στην κάθε περίπτωση!Να μην εμπλέκεις το παρελθόν και τα πρόσωπα του!Αυτά πέρασαν στο πίσω μέρος του μυαλού σου σε ένα μικρό κουτάκι και τώρα είσαι εσύ,ο εαυτός σου και η καινούρια κατάσταση!!!Αυτό κάποια στιγμή μαζί με την πίστη στις δικές σου δυνάμεις και εμπειρίες πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο…από την πρώτη μέρα ε!!! Όχι μετά από μήνες!

⇒Και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι οτι πρέπει στα πρώτα σημάδια που θα δεις μπροστά σου και θα σου αρέσουν,να κλείσεις τα μάτια!!! Και τότε σκέψου οτι όμορφο μπορεί να σου προκαλεί όλο αυτό στην εξέλιξη του…ακόμα κι αν έχει μόνο 1% πιθανότητα να είναι αληθινό!!!Αξίζει λοιπόν όχι να φας το κεφάλι σου όπως θα έλεγαν οι εύκολοι!Αλλά να λειτουργήσεις ευθέως και χωρίς αναστολές!Χωρίς να πνίξεις όλα αυτά που σου προκαλεί και κάθε βράδυ χαμογελάς!Κι αν εξακολουθούν να  είναι τόσο έντονα, ε τότε φίλε μου και στο Poland του  Οχαϊο να είναι εσύ θα το υποστηρίξεις!!!Κι αν ακόμα ενώ λειτούργησες άψογα αυτό “σε έκαψε” εσύ πάλι πλήρης θα είσαι!!Γιατί πίστεψες στις μαγικές στιγμές και εικόνες που σου προκάλεσε και δεν τις σκότωσες  στο βωμό της αδυναμίας και του παρελθόντος σου!

 

Και ξέρεις ε?
Έχεις κάνει ένα ακόμα βήμα να έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου……

 

Γιάννης Αλιφαντής

Αν η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ συναισθημάτων και λογικής είχε πρόσωπο σίγουρα θα ήταν το δικό μου! Μετρ της κοινωνικότητας, λατρεύει να ταξιδεύει οδηγώντας με τις ώρες! Η ανακάλυψη νέων τόπων με εξιτάρει από μικρό..

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found