to top

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

1 χταπόδι μετρίου μεγέθους,
1 κρεμμύδι,
1 πακέτο κοφτό μακαρόνι,
2 ξυλάκια κανέλα,
2 φύλλα δάφνης,
2 κτγ πελτέ,
200ml  λευκό κρασί,
1 κύβο ζωμό λαχανικών
ντομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι κ κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκ.. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κ τσιγαρίζουμε το χταπόδι με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Στη προσθέτουμε τον πελτέ & συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.  Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και 1/2 λίτρο νερό. Βάζουμε τη κανέλα, φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση ( δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε). Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο – αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό – βράζουμε στην ίδια κατσαρόλα το μακαρονάκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα,  δοκιμάζουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση..

Βαγγέλης Αγαπητός

Αν κάποιος συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Αγαπητό, πρέπει να προσέξει κάποια πράγματα: να μην του μιλήσει το πρωί, να μάθει πως πίνει τον καφέ του, να μην του μιλήσει στη συνέχεια & να γνωρίζεις τι σημαίνει το ΚΤΓ ( κουταλάκι του γλυκού). Λάτρης της μπάλας είτε ποδοσφαιρικής, είτε του μπάσκετ. Γέννημα θρέμμα κέντρου, δεν θέλει να φύγει από κει, ότι και του λένε. Η μαγειρική είναι τέχνη θα σου πει, η ικανοποίηση όταν κάποιος απολαμβάνει ένα πιάτο του είναι τεράστια.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following