Υλικά
1 χταπόδι μετρίου μεγέθους,
1 κρεμμύδι,
1 πακέτο κοφτό μακαρόνι,
2 ξυλάκια κανέλα,
2 φύλλα δάφνης,
2 κτγ πελτέ,
200ml λευκό κρασί,
1 κύβο ζωμό λαχανικών
ντομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι κ κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκ.. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κ τσιγαρίζουμε το χταπόδι με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Στη προσθέτουμε τον πελτέ & συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και 1/2 λίτρο νερό. Βάζουμε τη κανέλα, φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση ( δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε). Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο – αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό – βράζουμε στην ίδια κατσαρόλα το μακαρονάκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα, δοκιμάζουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση..