Chessecake nutella με μπισκότο βάσης oreo & τραγανό παστέλι από ψημένα φουντούκια
Υλικά
Για την βάση
400gr μπισκότα oreo
120gr βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
120gr nutella
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
600gr τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
600gr nutella
150gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν παχύρρευστο γιαούρτι
Χυμό μισού λεμονιού
Για το τραγανό παστέλι
100gr ζάχαρη
40ml νερό
75gr ψημένα και ζεστά* φουντούκια χοντροσπασμένα
15gr βούτυρο
1 πρέζα αλάτι (ανθό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ σε μικρά κομμάτια (όχι αλεύρι) και τα ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, την nutella και το αλάτι.
Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή μια αποσπώμενη φόρμα τάρτας και πιέζουμε καλά στην βάση. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, έως ότου αφρατέψει και ενώνουμε με την nutella και τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο τέλος προσθέτουμε με απαλές κινήσεις (σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ) και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο).