Δεν είναι ότι ξεμείναμε από συνταγές και γράφουμε τις κλασσικές αλλά επειδή σας έχουν “δυσκολέψει”, τα πιο απλά, πάμε να τα μάθουμε καλύτερα..
Υλικά
κιμάς μοσχαρίσιος,
κρεμμύδι ξερό,
πελτέ, κύβο ζωμό κότας,
κρασί λευκό,
λάδι, μπαχάρι 3 4 κόκκους,
2 φύλλα δαφνης,1
ξυλάκι κανέλλα,
σπαγγέτι η οτι άλλο ζυμαρικό θέλουμε,
τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πελτέ 2 κουταλιές & ανακατεύουμε. Αφού τσιγαριστεί το κρέας, προσθέτουμε νερό, κύβο, δάφνη, κανέλλα, μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι κ μαγειρεύουμε για 25 – 30 λεπτά. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Οταν είναι έτοιμα – να τα δαγκώνουμε λίγο – τα σουρώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, σερβίρουμε…
tip: Μακαρόνια, κιμάς, τυρί – αυτή είναι η σωστή σειρά..