to top

Brokies MoodBar | Πήγαμε, φάγαμε, ήπιαμε, γράφουμε

Brokies MoodBar

Το αγαπημένο μας στέκι Brokies, αποχαιρετά το καλοκαίρι και υποδέχεται τον Σεπτέμβριο, με ένα ανανεωμένο menu, και εμείς ήμασταν εκεί. Καινούργια cocktail, καινούργιες γεύσεις, καινούργια πρόσωπα και πάμε να τα πάρουμε από την αρχή..

Το menu φέτος υπογράφει ο chef Γιώργος Παπανδρέου, που αν και νέος ηλικιακά, στο επάγγελμα του μετρά κάποια χρόνια πίσω και συνεργασίες. Τον έχουμε συναντήσει στο Coco-Mat Eco Residences στη Σέριφο, στο Elia restaurant του Bellonias Villas στη Σαντορίνη αλλά και σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η αγάπη του για τα ταξίδια και είναι κάτι που φαίνεται, μια που το menu περιέχει αντιπροσωπευτικές γεύσεις, από διάφορες κουζίνες του κόσμου. 

 

• Φρέσκα ντοματίνια με φρέσκο κρεμμυδι, δυόσμο και ένα ολόκληρο κομμάτι τυριού burrata – όλο αυτό δεμένο με spicy dressing σόγιας, είναι το πρώτο πιάτο που μας πρόσφερε ο chef. Αν έπρεπε να πούμε κάτι για τη σαλάτα, θα ήταν αυτό που είπε η παρέα: απλή και νόστιμη!

• Ακολούθησαν, κροκέτες τυριών, με καπνιστή μαγιονέζα και όλο αυτό, έχει σαν βάση, μαρμελάδα ντομάτας. Η κροκέτα τραγανή, με έντονη και καθαρή γεύση της καπνιστής μαγιονέζας, αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση, είναι η μαρμελάδα ντομάτας – που κυριολεκτικά θέλω να την δοκιμάσω σε όποιο συνδυασμό μπορώ. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι απαραίτητο, στην παραγγελία που θα δώσετε. #true.

 

• Τα επόμενα δυο πιάτα, δείχνουν ξεκάθαρα τη διάθεση του chef για διαφορετικές προτάσεις, επηρεασμένες από τα ταξίδια του. Bao Buns με χοιρινό και tacos. Τα Bao Buns είναι με χοιρινό μπριζολάκι – υπάρχει και με κοτόπουλο – αβοκάντο, πίκλα αγγούρι, μουστάρδα και τραγανό κρεμμύδι, on the top. Τα tacos είναι με pulled pork, pico de callo, λίγο τσίλι και lime.

• Ιδιαίτερες γεύσεις, από διεθνείς κουζίνες, που τα τελευταία χρόνια έχουμε γνωρίσει. Η πρόταση του chef, είναι εξαιρετική και πιστή, σε αυτό που αντιπροσωπευει κάθε πιάτο.

 

• Το καλύτερο ήρθε στο τέλος. Κουσκους με μανιτάρια portobello, πορτσίνι, κρέμα τρούφας και τριμμένη παρμεζάνα. Λάτρεψα αυτό το πιάτο. Ίσως γιατί έχω βαρεθεί εδώ και χρόνια τα ριζότα. Η πρόταση είναι εξαιρετική, είναι φρέσκια και ξεφεύγει από τα τετριμμένα πολλών chef, που θέλουν να έχουν και ένα βαρετό ριζότο στο menu τους.

 

• Ο Γιώργος έχει κάτι καλό για το τέλος και ακούει στο όνομα Pavlova. Θα μπορούσε κανείς να περιμένει το κλασσικό γλυκό με φράουλες ή κόκκινα φρούτα, αλλά και εδώ γίνεται η διαφορά! Μπανάνες, σαντιγί και σιρόπι με μαύρο ρούμι και βανίλια είναι το γλυκό και δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσει κανείς κάτι. Η συγκεκριμένη Pavlova, έχει επιρροές από banoffee και αυτό το κάνει πιο ιδιαίτερο ακόμα.

 

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Brokies, τον chef Γιώργο Παπανδρέου, το προσωπικό και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μενεγάκη. Αγαπάμε ιδιαίτερα το Brokies και αν δεν έχετε πάει – δεν έχετε κάτι να σκεφτείτε.

 

• Να αναφέρουμε ότι, το μαγαζί έχει προσαρμοστεί απόλυτα με τα νέα μέτρα λόγω covid – 19. To προσωπικό κρατάει αποστάσεις και φοράει μάσκες. 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following