to top

Η Louis Vuitton έχει τη δική της ιστορία

Η Louis Vuitton έχει τη δική της ιστορία

Η Louis Vuitton είναι γαλλική εταιρεία πώλησης πολυτελών ειδών. Ιδρύθηκε το 1854 πωλώντας είδη ταξιδιού και συνεχίζει μέχρι σήμερα με σειρές τσαντών, δερμάτινων ειδών και pret a porter ρούχα. 

Εμπνευστής υπήρξε ο Louis Vuitton, που γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1821 στο Λαβάν της Ανατολικής Γαλλίας.

 

Ο Louis Vuitton ίδρυσε το 1854 στην Γαλλία, στο Παρίσι την ομώνυμη εταιρία του. Χάρις στο πάθος του για τα ταξίδια αλλά και την γνώση, κατασκεύαζε είδη ταξιδιού και γνώρισε γρήγορα την επιτυχία.

Το 1885 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Λονδίνο ενώ 3 χρόνια αργότερα παρουσίασε την σειρά Damier canvas. Τον Louis Vuitton ακολούθησε ο Georges Vuitton που έφερε την σειρά Monogram canvas για να προστατεύσει την μάρκα από την αντιγραφή.

Το 1892 ο Louis Vuitton αφήνει την τελευταία του πνοή και στο τιμόνι της εταιρείας τον διαδέχεται ο γιος του Ζορζ, ο οποίος την απογείωσε και την έκανε γνωστή παγκοσμίως.

Το 1936 ο Ζορζ Βιτόν πέρασε με τη σειρά του στην αιωνιότητα και τη διεύθυνση ανέλαβε ο γιος του και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας Λουί-Γκαστόν Βιτόν. Η Louis Vuitton πέρασε μια εποχή που θέλησε να ξεχάσει, όταν κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Ναζί.

Το 1987 η εταιρεία συνενώθηκε με την εταιρεία ποτών Moet et Chandon and Hennessy και σήμερα είναι γνωστή στην αγορά με την επωνυμία LVMH. H εταιρεία ελέγχεται από το όμιλο Ντιόρ και τον γάλλο επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό.

Το 1997 η Λουί Βιτόν εισήλθε στον χώρο του επώνυμου έτοιμου ενδύματος και παρουσίασε την πρώτη της κολεξιόν.

Το 1998 ο Marc Jacobs έγινε Art Director της εταιρίας ενώ το 2003 ο Takashi Murakami έφερε το multicolor monogram canvas που αποτελείται από το μοτίβο σε 33 διαφορετικά χρώματα πάνω σε άσπρο ή μαύρο καμβά.

 

 

Η Louis Vuitton έχει συνεργαστεί με την Bang & Olufsen και έχει κατασκευάσει θήκες για τα 2 μοντέλα κινητών της και για το Mp3 της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Louis Vuitton είναι οι απομιμήσεις. Η εταιρία λέει ότι μόνο το 1% των προϊόντων που κυκλοφορούν είναι αυθεντικά. Γι΄αυτό το λόγο έχει προσλάβει άτομα για να τις περιορίσει. Έχει στείλει στο δικαστήριο 13.000 υποθέσεις και έχουν τιμωρηθεί 1.000 υπεύθυνοι.

 

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following