Κερδίστε προσκλησεις για τις Χρωματιστές γυναίκες, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Οι χρωματιστές γυναίκες είναι μια σκηνική ελεγεία για τη χαμένη ελευθερία και την απελπισία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Έλλη και η Άννα είναι δύο αδελφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι, αλλά και σε κάτι μεγαλύτερο. Σε αυτό που αποκαλούν παρελθόν: – Ριζώνουν και στοιχειώνουν… Στη γωνία τους… Πιάνουν μια γωνιά και σκιάζονται, σκιάζονται… Όλο και πιο πολύ, ώσπου να γίνουν ένα με το σπίτι.
Η παιδική κακοποίηση και η σιωπή μια κλειστής κοινωνίας που ξέρει και δεν μιλά, στοιχειώνουν τα δυο κορίτσια. Παλεύουν για να γκρεμίσουν όλα τα φαντάσματα, και να διεκδικήσουν την ζωή τους.
Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις που βασίζονται
στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ,
στο ΣΥΝ και στο ΠΛΗΝ,
στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
στο ΧΡΩΜΑ και στο ΜΗ-ΧΡΩΜΑ.
Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα αγγίζει ένα καυτό θέμα και συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ, την τρυφερότητα με τον κυνισμό.
Στην σκιά του παραλόγου στο έργο, αναζητά καθετί ζωντανό που μετέπεσε σε κατάσταση ακινησίας και έγινε άψυχο, καθετί ζωντανό που το κάρφωσαν τρεμάμενο στο πανί, όπως καρφιτσώνουμε τα έντομα σε μία συλλογή.
Λύστε τους κόμπους της σοφίας και ελευθερώστε την συνείδηση του χρώματος. Εκεί κάπου από ότι απομείνει θα κτιστεί η νέα ζωή κι εκεί ίσως βρεθεί μιά νέα ισορροπία. Κ. Μαλέβιτς, Ι. Κλιούν, Μ. Μενκόφ
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Μουσική: Νίκος Πλατύραρχος
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Σκηνικός Χώρος: Γιούλα Ζωιοπούλου – Γρηγόρης Καραντινάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια
Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Καραντινάκης
Video: Ηρακλής Φίτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος
Εκτέλεση παραγωγής: a dream & the gun
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μυρτώ Γκόνη
Βιργινία Ταμπαροπούλου
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος
Τηλ.: 2109212900
ΧΩΡΟΣ
Κάτω Χώρος
Από 23.1.2019 έως 21.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 85 λεπτά
ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 21:15
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 19:00