to top

Σιδηροδρομικό Μουσείο (Αθήνα)

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών, ιδρύθηκε από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) το 1978. Βρίσκεται στην οδό Σιώκου 4, δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Οινόης. Στο μουσείο βρίσκεται μια συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με την ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, και πολλά από αυτά εκτίθενται στις πέντε αίθουσες του.

Αποτελείται από δύο κύρια κτίρια και τον προαύλιο χώρο που έχει διαμορφωθεί για υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου περιλαμβάνεται και το παιδικό ψυχαγωγικό τρένο.

Ο εκθεσιακός χώρος του Σιδηροδρομικού Μουσείου Αθήνας εκτείνεται σε έξι αίθουσες.

Στις αίθουσες εκτίθενται: Τοπογραφικά όργανα, σχέδια, φωτογραφίες, ατμάμαξες, επιβατικά οχήματα, χειροκίνητες πυροσβεστικές αντλίες και πυροσβεστήρες, μοντέλα τροχαίου υλικού, εξοπλισμός σταθμών (διατρητικά μηχανήματα εισιτηρίων, χειροκίνητα μηχανήματα εκτυπώσεως εισιτηρίων, παλαιά εισιτήρια, χάρτες, πίνακες δρομολογίων, σφραγίδες, σάλπιγγες, φανοί, τηλεγραφικές και τηλεγραφικό υλικό, ρολόγια, τηλεφωνικές συσκευές) καθώς και διάφορα έπιπλα σερβίτσια φαγητού και παλαιά βασιλικά οχήματα.

Μεταξύ άλλων στα εκθέματα περιλαμβάνονται ατμομηχανές συρμών ορυχείων, το καπνιστήριο όχημα του σουλτανικού συρμού του Αβδούλ Αζίζ, τραμ των Αθηνών των περασμένων δεκαετιών και πολλά άλλα.

Επειδή λοιπόν σε όλους αρέσουν τα τρένα και είναι και δωρεάν πάμε μία βόλτα!

Η είσοδος και οι ξεναγήσεις στο Μουσείο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

www.ose.gr

Αθανασία Πορτοκάλη

Από μικρή παλεύω με την τέχνη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο τη δύσκολη. Εγώ όμως εκεί επιμένω να γίνουμε κολλητές. Δεν πιστεύω ότι η τέχνη είναι μόνο για τους πολύ μορφωμένους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα μουσεία και τις εκθέσεις.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found