to top

Είδαμε τα Λαμπρά Παράσιτα στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Στο Tempus Verum-Εν Αθήναις παρουσιάζονται φέτος – για πρώτη φορά – τα Λαμπρά Παράσιτα του Philip Ridley. Μια μαύρη κωμωδία όπως χαρακτηρίζεται – αν και για εμένα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό θρίλερ!!

Πρωταγωνιστικό ρόλο, μετάφραση αλλά και σκηνοθεσία ανήκουν στον Χάρη Αττώνη, έναν ταλαντούχο ηθοποιό που παρακολουθώ εδώ και χρόνια στο θέατρο με σπουδαίες επιλογές στο ενεργητικό του – χωρίς να αναλώνει το ταλέντο σου σε λάθος ρόλους απλά για να υπάρχει!

Στο έργο ο Χάρης είναι ένας ανθρωπάκος, που μέσα στην ανάγκη του υπερκαταναλωτισμού που ζούμε, γίνεται ένας «μανιακός» δολοφόνος, είτε για μια ανακαίνιση του μπάνιου, είτε για να ευχαριστήσει την αγαπημένη του Κατερίνα Λάττα, που ομολογουμένος, ζήλεψα τη χαρά της όσο ανακαινίζει το σπίτι της!!

Όλη η καθοδήγηση του ζευγαριού γίνεται από τον υπερφυσικό Φανη Παυλόπουλο. Ένα διαβολάκο που απλά σε ωθεί να κάνεις αυτό που φοβάσαι, αυτό που δεν θα ήθελες να έχεις σκεφτεί – εξαιρετικός..

Τα Λαμπρά Παράσιτα είναι μια παράσταση που θα σε κάνει να γελάσεις, να αναρωτηθείς αλλά και να σκεφτείς τι θα έκανες εσυ και που θα έφτανες για την προσωπική σου ευτυχία!

 

 

Η υπόθεση:
Η Τζιλ και ο Όλλυ είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο με το μωρό τους σε ένα υπέροχο σπίτι. Δεν ήταν όμως τα πράγματα πάντα έτσι.. άνετα και λαμπερά. Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας δεν είχαν κανένα μέλλον. Κάποια στιγμή όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από την οικονομική εξαθλίωση και να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. Και το παρόν τους τώρα είναι γοητευτικό και ανεξέλεγκτα σκληρό, γεμάτο προοπτικές που μόνο πατώντας «επί πτωμάτων» θα τους ανταμείψουν.

 

Κείμενο: Philip Ridley
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Tareq
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη
Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου

Ερμηνεύουν:
Χάρης Αττώνης,
Κατερίνα Λάττα,
Φάνης Παυλόπουλος

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή / (έως τον Ιανουάριο 2018)
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 90 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

 

Tempus Verum-Εν Αθήναις,
Ιάκχου 19, 118 54 Αθήνα (πλησίον Μετρό Σταθμός Κεραμεικός),
Τηλ.: 210 34 25 170

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following