to top

Είδαμε τον Συλλέκτη του John Fowles στον Πολυχώρο Vault

Στις νέες παραστάσεις που παρουσιάζονται στο πολυχώρο Vault, παρουσιάζεται το έργο Ο Συλλέκτης του John Fowles. Ένα ψυχολογικό κλειστοφοβικό θρίλερ με τους Γιώργο Παπαπαύλου και την Πολυξένη Μυλωνά. 

Δεν θα μείνω στη σκηνοθεσία – η μικρή σκηνή του Vault πραγματικά ευνοεί πάρα πολύ  την κλειστοφοβική διάθεση του έργου – αλλά στην ερμηνεία του Παπαπαύλου, που μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται ένας τρελός, παρανοϊκός τύπος που θέλεις να μισήσεις αλλά και στο λεπτό, γίνεται ένας νεαρός, που η μοναξιά του, φτάνει για να τον λυπηθείς.

Εξαιρετική η ερμηνεία της Πολυξένης Μυλωνά που συμπρωταγωνιστεί αλλά παρακολουθώντας το έργο νιώθεις ότι θα μπορούσε να είναι ένας μονόλογος, μια που σχεδόν είναι όλο πάνω στον πρωταγωνιστή.

• Ο συλλέκτης στο Πολυχώρο Vault είναι μια παράσταση που αξίζει να δείτε, όχι μόνο γιατί είναι ένα καλό θρίλερ αλλά γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο και παρήγορο να βλέπεις ΚΑΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ! Σου “δίνουν” μια υπόσχεση, ότι στο μέλλον έχεις πολλά να δεις, να νιώσεις αλλά και να περιμένεις από αυτούς. 

 

Υπόθεση
O Φρέντερικ, ένας νεαρός ταπεινής καταγωγής αρκετά μοναχικός, ασχολείται (από μικρή ηλικία) με τη συλλογή πεταλούδων και είναι γοητευμένος από τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, από οικογένεια ανώτερης κοινωνικής τάξης, με πολλούς φίλους και πλούσια κοινωνική ζωή. Όταν ο Φρέντερικ κερδίζει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο ΠΡΟΠΟ αρχίζει να παρακολουθεί επισταμένα την Μιράντα, την οποία τελικά απαγάγει και κλείνει για ένα μήνα στο ειδικά διαμορφωμένο από εκείνον κελάρι μιας απομονωμένης βίλας, λίγο πιο έξω από το Λονδίνο. Σε αυτό το διάστημα οι δύο νέοι θα ζήσουν την ίδια κατάσταση (της απαγωγής και του εγκλεισμού) από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Ο Φρέντερικ έχει στήσει ένα σχέδιο αγάπης. Η Μιράντα είναι θύμα ενός σχεδίου απαγωγής.

 

syllekths1

 

Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Δραματολόγος: Ναταλί Μηνιώτη
Μουσική Επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά – Βελουδογιάννη
Επιστημονική Σύμβουλος – Εγκληματολόγος: Κάτια Σωτηρίου
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Ερμηνεύουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Πολυξένη Μυλωνά

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα και Τρίτη: 21.00

 

Πολυχώρος Vault
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός (Αθήνα)

(ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός και μετά 8’ περίπου με τα πόδια)

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following