to top

Είδαμε Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, στο θέατρο Altera Pars

Στο θέατρο Altera Pars τα Δευτερότριτα παρουσιάζεται η παράσταση «Τα τετράδια της Ατζέλ Κουρτιάν».

Ένας μονόλογος που βασίζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα, έτσι όπως τα έζησε και κατέγραψε η Ανζέλ Κουρτιάν. Για μεγάλη τους τύχη αυτά τα τετράδια βρέθηκαν στα χέρια της Χριστίνας Αλεξανιάν, δια μέσω της εγγονής της Κουρτιάν.

 

• Η Χριστίνα πήρε τα τετράδια και μπόρεσε να φτιάξει ένα κείμενο, που μέσα σε μια ώρα και κάτι, καταφέρνει με αφηγηματικό τρόπο να περάσει μπροστά από τα μάτια σου, την γενοκτονία των Αρμενίων, τον διωγμό τους από τη χώρα τους, την ομορφιά της Σμύρνης, την μεγάλη καταστροφή της, την φιλόξενη Κρήτη αλλά και την Αθήνα λίγο πριν και μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, για να καταλήξει στην Ελλάδα του σήμερα, όταν πια η πρωταγωνίστρια του έργου… φεύγει!

• Η σκηνοθεσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκουν στην Χριστίνα Αλεξανιάν, που με απόλυτο σεβασμό, χωρίς υπερβολές, περιττά ξεσπάσματα και κλάματα – όπως συνηθίζονται κάποιοι μονόλογοι – γίνεται η μάνα που αγωνίζεται να σώσει τα παιδιά της αλλά και η μικρή Ανζέλ που παλεύει να καταλάβει ότι συμβαίνει γύρω της.

Εύχομαι ολόψυχα η Χριστίνα να καταφέρει για πολλά χρόνια ακόμα, να ανεβάζει αυτό το μονόλογο – γιατί σίγουρα – κάθε φορά θα είναι ακόμα πιο σπουδαία αλλά και γιατί έχει στα χέρια της, το ρόλο της καριέρας της.

• Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω οτι στο πλάι της, βρίσκεται επί σκηνής και παίζει ζωντανά ο σπουδαίος μουσικός Haig Yazdjian, που με τον δικό του μουσικό τρόπο ταξιδεύει τον λόγο και το μυαλό του θεατή σε άλλα μέρη, κάποιας άλλης εποχής!

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, είναι μια παράσταση που συγκινεί, θυμίζει, ταξιδεύει και σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.

 

 

«Έκανα κρυφά-κρυφά τον σταυρό μου. “Παναγιά μου, σε τι φταίξαμε; Σώσον Κύριε τον λαό σου” έλεγα από μέσα μου. Όσοι ήμασταν στις άμαξες, νιώθαμε άσχημα γι’ αυτούς που περπατούσαν, γιατί δεν αντέχανε απ’ τις καμιτσιές κι έπεφταν στα χαντάκια. Αν ήταν δυνατόν να αναφτούν καντήλια για όσους πέθαναν στο δρόμο, θα είχε φωτίσει η νύχτα και θα ’χε γίνει μέρα».

 

Kourtian4_mini

 

 

Η παράσταση που έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Σύρο, Χαλκίδα, Πάτρα και Κρήτη επιστρέφει στην Αθήνα για 16 παραστάσεις από 11.12.2017 μέχρι 30.01.2018.

Ημέρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 μ.μ.

Θέατρο Altera Pars,
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123,
Κεραμεικός

Πληροφορίες: 210 3410011

 

Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία:
Χριστίνα Αλεξανιάν

Φωνή-Ούτι: Haig Yazdjian

Βοηθός Σκηνοθέτη-Βοηθός Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη

Φωτογραφία: Δημήτρης Καλογερής

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following