to top

Είδαμε στο θέατρο Άλφα Ιδέα, το Υπηρέτης δυο αφεντάδων

Πριν λίγες μέρες παρακολούθησα την καινούργια παράσταση την ομάδας Ιδέα στο θέατρο Αλφα – ιδέα, Υπηρέτης δυο αφεντάδων του Κάρλο Γκοντόνι.

Έχοντας ήδη το Δέντρο του Οιδίποδα αλλά και τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα για 2, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, ήξερα ότι θα δω κάτι εντελώς διαφορετικό από μια κλασσική προσέγγιση του έργου, με φρέσκια σκηνοθεσία, χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς και είχα δίκιο.

Για κάποιον που γνωρίζει το κλασσικό έργο του Γκοντόνι, θα καταλάβει από την αρχή, ότι αυτό που έχει κρατήσει η ομάδα είναι ο κορμός του έργου και το έχει προσαρμόσει στα δικά της μέτρα – με απόλυτη επιτυχία – δίνοντας στο Αθηναϊκό κοινό, μια από τις ωραιότερες κωμωδίες της φετινής θεατρικής σεζόν.

 
• Η έκπληξη – δική μου γνώμη καθαρά – είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, που μου ξανασυστήθηκε σαν μια “νέα” ταλαντούχα ηθοποιό, με υπέροχη φωνή.
• Η στιγμή με τις γόνδολες στα κανάλια της Βενετίας, μεταξύ του Δρακόπουλου Γιάννη και του Χρήστου Ευθυμίου, είναι κάτι που δεν ξεχνιέται.

 

 

Η ομάδα ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοι: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική: Κώστας Γάκης, Λήδα Mανιατάκου, Άκης Φιλιός
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή και Ανθή Φουντά
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα, Φιλιός Άκης.

 

Διάρκεια: 90 λεπτά 
Κάθε Σάββατο 21.00 & Κυριακή 19.00

 

Θέατρο Αλφα Ιδεά
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51
Πολυτεχνείο – Αθήνα 104 32

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found