to top

21/09 Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης

Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα Έθνη και τους λαούς.

• Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981, για να συμπίπτει με την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Όμως είκοσι χρόνια μετά αποφασίστηκε να γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

Τα τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη ημέρα λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις τόσο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και από ΜΚΟ, θρησκευτικές οργανώσεις, τοπικούς φορείς αλλά κι εθελοντικές οργανώσεις πολιτών, με σκοπό την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.

Το 2015 ο ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα σε μια ιστορική Σύνοδο, 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals/SDGs), με ορίζοντα το 2030, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη της φτώχιας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ευημερίας για όλους.

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found