to top

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Liberta!

Στο amber alert γιορτάζει πανελληνίως τη φυγή του από το ασφυχτικά οικογενειακό του σύστημα ο κύριος Αποστολος της διπλανής πόρτας. Νοικοκύρης και δουλευταράς. Έκανε την μεγάλη έξοδο ζωντανός στα 75 του. ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΤΕ! Γιορτάσετε μαζί του!

Ο άνθρωπος περίμενε 75 χρόνια για κάτι τέτοιο… 75 χρόνια ζούσε Μισή ζωή.. Μοναχοπαίδι από την Πόλη με περιουσία και στυλ. Από τότε που κατάλαβε τον εαυτό του, έπρεπε να προσέχει την αυστηρή χήρα μάνα του που του την άφησε προίκα οι πατέρας του. Η κυρία Πολυξένη με το όνομα. Τον μάλωνε σαν παιδί της όταν δεν την φρόντιζε και τον κράταγε αγκαζέ σαν σύνοδο/ γκόμενο της όταν την καλούσαν σε γάμους και βαφτίσια… Αυτός όμως είχε πάντα στόχο να ζήσει αυτό που έχασε. Την παιδικότητα του. Όποτε ανέπτυξε δυο κόσμους. Έξω του ήταν μεγάλος και μέσα του ήταν παιδί. Ευτυχώς οι άνθρωποι δεν βλέπουν σε βάθος και ετσι ποτέ κανείς δεν έμαθε για την μυστική του εσωτερική ζωή.

Η κυρία Λουκια, η σύζυγος του, μια αυταρχική τροφαντη γυναίκα, δεν περίμενε τέτοιο άξαφνο θράσος από τον υπάκουο Απόστολο, όποτε όταν δεν γύρισε ποτέ σπίτι θύμωσε και σκέφτηκε “στα τσακίδια”! Ο μόνος λόγος που δήλωσε την εξαφάνιση του ήταν για επιβεβαιώσει την έγγαμη θυσία της στο πανελλήνιο μήπως και την δικαιολογήσει στον εαυτό της… Γιατί εκείνη είχε αγαπήσει τον Λουκά… Αλλά η μάνα της δεν τον ήθελε ποτέ γιατί ήταν φτωχός και είχε να παντρέψει και τρεις αδερφές. Της έκαναν λοιπόν προξενιό τον κύριο Αποστολο. Καλός άνθρωπος, δεν μπεκροπινε, δεν έπαιζε ζάρια, δεν γκομενιζε.

Ήταν δημόσιος υπάλληλος και είχε μια σταθερότητα οικονομική μήνας έμπαινε μήνας έβγαινε. Με το που έβαζε την παντόφλα ο κύριος Αποστολος δεν την έβγαζε μέχρι την αλλη μέρα το πρωί που πήγαινε στη δουλειά. Η σταθερή στάση του παντόφλα-δουλειά – δουλειά -παντόφλα έκανε το σπίτι “σπιτικό” με την Καζαντζιδικη έννοια, και έδινε ενα κοινωνικό κύρος. Η κυρία Λουκια ήταν η τακτοποιημένη κυρία του κυρίου και η πεθερά του κυρίου Αποστολου μπορούσε να καμαρώνει στη γειτονιά για την καλή τύχη της κόρης της και την δίκη της έξυπνη κίνηση του να την χωρίσει απο τον μπατίρη τον Λουκά. Δυο παιδιά ήρθαν στον κόσμο από αυτή την έξυπνη ένωση, όπως ακριβώς ήθελε το έγγαμο έθιμο. Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τα παιδιά που δεν γεννούνται από ερωτα ή από αγάπη βγαίνουν κάπως…αγευστα. Έτσι βγήκαν και αυτά. Βγήκαν..που λέει ο λόγος. Γιατί κανένας δεν βγήκε ποτε από το σπίτι κάστρο της κυρίας Λουκιας. Μέχρι που βγήκε ο κύριος Αποστολος μια και καλή και τους απελευθέρωσε όλους, όπως όλοι οι τολμηροί τρελοί της ιστορίας..

Η κυρία Λουκια δεν θυμάται καν με τι ρούχα έφυγε ο κύριος Αποστολος εκείνη την συννεφιασμενη μέρα της εξαφάνισης του… Έφτιαξε λοιπόν ενα αξιοπρεπέστατο συνολακι στο μυαλό της να δηλώσει, άλλωστε θα τους έβλεπε το πανελλήνιο. Εκείνος όμως τα είχα προγραμματίσει ολα, μέχρι και τα κασκορσεδακια του. Αυτό με το νοικοκυριό του είχε γίνει κάτι σαν αυτοάνοσο. Έφυγε χωρίς τις παντόφλες του. Έκανε επανάσταση. Τα παιδιά του όταν κατάλαβαν ότι δεν είχε αφήσει διαθήκη έκαναν το σπίτι ανάστατο. Δεν βρήκαν τίποτα. Τόσο τίποτα που βρήκαν που αμφισβήτησαν την ύπαρξη του πατέρα τους και επιτέλους και τη δική τους. Πήγαν σε ψυχίατρο και οι δυο, πήραν αντικαταθλιπτικά και η κόρη άρχισε γιόγκα. Ο γιος ανακοίνωσε ότι ήταν gay. Πάντα. Η κυρία Λουκια έβαλε για πρώτη φορά μαύρα και πήγε στο μνήμα του Λουκά και τον έκλαψε ελεύθερα. Άλλωστε όλοι νόμιζαν ότι πενθούσε τον κύριο Απόστολο.

cropped-freedom

Μην ψάχνετε τον κύριο Αποστολο! Όποτε ακούτε amber alert να χαίρεστε! Να δίνεται 5 δεύτερολεπτα απο τη ζωή σας και να καμαρώνετε τον ηλικιωμένο στη φωτογραφία. Να σκέφτεστε ότι για να φύγει κάποιος στα 75 του δεν ειναι άτυχο ούτε τυχαίο γεγονός…

Ο Αποστολος τώρα λέγεται Lakis και ζει στη Χαβαη. Σήμερα πήρε βιάγκρα και πέθανε από καρδιά. Ήταν 76. Αλλά έζησε εναν ολόκληρο χρόνο αγκαλιά με τη μυστική του παιχνιδιάρικη ζωή που έγινε φανερή και ερωτεύσιμη για εναν μακρύ, ζωηρό χρόνο και για μια μαύρη Χαβανεζα την Aelan που δεν ήξερε που ειναι η Πόλη και τι σημαίνει δημόσιο… Έζησε ολόκληρος…χωρίς παντόφλες.

Το amber alert ειναι εδω για να μας δηλώσει ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Liberta!

Ντέπη Πλουσίου

Μια φορά και εναν καιρό ηταν ενα κορίτσι που ηταν ερωτευμένο με τον Πινόκιο και τις περιπέτειες του. Τον θαύμαζε αυτόν τον ξύλινο τύπο παρά πολυ. Θαύμαζε την τόλμη, το κουραγιο και το θράσος του. Αλλα πιο πολυ την τραβούσε αυτη η ακατανόητη εξίσωση μεταξύ ψέμματος και μύτης. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι σχέση είχε το ενα με το άλλο, αλλά καλού κακού δεν έλεγε ψέμματα ποτε γιατι δεν ήθελε να βρεθεί και εκείνη ξαφνικά με ενα σκουπόξυλο στο πρόσωπο. Όποτε λοιπόν, αποφάσισε να γινει ψυχολόγος μήπως καταλάβει αυτο το πολύπλοκο φαινόμενο, ψέμα-μύτη, οπου οι επαναλήψεις του οδήγησαν τον Πινόκιο στον εξανθρωπισμό του. Το κορίτσι έγινε ψυχολόγος αλλά δεν κατάλαβε ποτε τη συγκεκριμένη αλληλουχία ψέμματος-μύτης. Κατάλαβε ομως οτι το ανθρώπινο ον γίνεται "θεϊκό ον" όταν βρίσκει την προσωπική του αλήθεια μεσα απο ταλαιπωρητικα ταξίδια σώματος και ψυχής. Αφού έφτασε σε αυτη τη σπουδαία συνειδητοποίηση το κορίτσι αυτο, αποφάσισε να παραιτηθεί απο ψυχολόγος και να γινει τραγουδίστρια. Γιατι αυτη ηταν παντα η αλήθεια της. Αλλά μετά ανακάλυψε οτι εχει κάλο στις φωνητικές χορδές και βραχνιαζει εύκολα, όποτε συνέχισε να ειναι ψυχολόγος και να απολαμβάνει τις μελωδίες της κάθε ανθρώπινης ψυχής που συναντούσε, μελωδίες μοναδικές που την έκαναν τη μύτη της να τρέχει και οχι να μεγαλώνει...απο συγκίνηση. Και τότε κατάλαβε τη σύνδεση μύτης και αλήθειας... Η συμπόνια για τον διπλανό μας Πινόκιο...

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found