to top

Chessecake nutella με μπισκότο βάσης oreo & τραγανό παστέλι από ψημένα φουντούκια

Υλικά

Για την βάση

400gr μπισκότα oreo

120gr βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

120gr nutella

1 πρέζα αλάτι

 

Για την κρέμα

600gr τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

600gr nutella

150gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν παχύρρευστο γιαούρτι

Χυμό μισού λεμονιού

 

Για το τραγανό παστέλι

100gr ζάχαρη

40ml νερό

75gr ψημένα και ζεστά* φουντούκια χοντροσπασμένα

15gr βούτυρο

1 πρέζα αλάτι (ανθό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ σε μικρά κομμάτια (όχι αλεύρι) και τα ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, την nutella και το αλάτι.

Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή μια αποσπώμενη φόρμα τάρτας και πιέζουμε καλά στην βάση. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, έως ότου αφρατέψει και ενώνουμε με την nutella και τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.  

Στο τέλος προσθέτουμε με απαλές κινήσεις (σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ) και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο).

Αλεξάνδρα Τακορίδη

Ασχολούμαι με την μαγειρική και εχω ταξιδέψει για χάρη της σε πολλούς τόπους... Ειναι τόσο υπέροχο να προσφέρεις τροφή, να σε ξέρουν με το όνομά σου για όσο διάστημα μαγειρεύεις κάπου. Και αυτή εδώ η πόλη επίσης είναι τόσο όμορφη και μοναδική όσο εσείς! Να ζείτε την κάθε σας μέρα με πάθος........

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found